avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon sau bon si factura?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon sau bon si factura?

Buna ziua,

Am schimbat furnizorul serviciilor contabile in urma cu cateva saptamani si acum, pentru depunerea bilantului contabil (pt ong/2011) actualul contabil m-a anuntat ca nu pot fi decontate si considerate deductibile cheltuielile pentru care am solicitat doar bon fiscal cu stampila, desi sunt pana la 100 lei.

Era necesar sa solicit factura chiar si pentru aceste sume?

Si o categorie aparte a cheltuielilor sunt cele cu transportul cu taxiul, unde la fel, am solicitat doar bon cu stampila (nu se foloseste regulat si nu e o singura companie furnizoare). Ce document justificativ trebuia atasat acestuia pentru a fi considerat deductibil? (factura, contract, decizie comitet director etc).

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 11:45, 29 Aprilie 2012
Bonurile fiscale sub 100 ron se deconteaza, insa nu sunt deductibile din punct de vedere fiscal daca nu sunt insotite de factura.
Exceptie de la aceasta, fac bonurile fiscale de combustibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare bon si factura viov viov e adevarat ca daca bonul fiscal nu are stampila pe verso nu e valabil si daca valoarea lui depaseste 100 lei , atunci e obligatoriu factura ma refer la ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli cu bon fiscal cristian_conea cristian_conea Sunt PFA si am cumparat articole de birou cu bon fiscal stampilat, pe care e trecut fiecare articol in parte. Este aceasta cheltuiala deductibila ? (vezi toată discuția)
Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)