avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Bibliotecar comunal si consilier local - situatie de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Bibliotecar comunal si consilier local - situatie de incompatibilitate?

Un bibliotecar comunal poate fi si consilier local ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:15, 29 Aprilie 2012
art.88 din Legea nr.161/2003:
(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu:
.....
c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv;
......
Bine,dar bibliotecarii au dubla subordonare, pe linie de specialitate se subordoneaza bibliotecii judetene.
Nu conteaza ca are o dubla subordonare , ci faptul ca personalul bibliotecii face parte sau nu din aparatul propriu al consiliului local .. in regulamentul de organizare si functionare al Primariei ar trebuie sa existe o reglementare in acest sens....
bibliotecarul e direct subordonat aluia care-l plateste...in cazul nostru, u.a.t.-ul, insa, in organigrama, e un serviciu in subordinea consiliului local si nu in aparatul de specialitate al primarului. mai puteti citi cu atentie si art. 132 din legea nr. 215/2001, cumulati cu art. mentionat de userul @freelis si -o sa ajungeti la concluzia clara ca e incompatibilitate clara. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare bibliotecar comunal ContSters278216 ContSters278216 In cadrul unei comune se angajeaza un salariat in functia de bibliotecar comunal.Intrebarea este:Acestaface parte din aparatul propriu al primarului?poate fi ... (vezi toată discuția)
Stare de incompatibilitate firemity firemity este incompatibila functia de consilier local cu functia de sofer angajat in aparatul de specialitate al primarului? (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog să-mi spuneți dacă un consilier județean ... IORDAN ELENA IORDAN ELENA Bună ziua, Vă rog să-mi spuneți dacă un consilier județean poate participa la un concurs pentru ocuparea unui post contractual vacant, în sensul că ... (vezi toată discuția)