avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals si uz de fals

gkjhlfjkdsjfhlkjdhglkdsfhklsdjhfjksdf
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
ContSters68633, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 16:58, 18 Martie 2010
Nu pot sa cred ca, daca faca cerere pentru ca nu are posibilitatea materiala de a-si angaja un avocat, nu va primi unul din oficiu.
GabrielaA a scris:

Nu pot sa cred ca, daca faca cerere pentru ca nu are posibilitatea materiala de a-si angaja un avocat, nu va primi unul din oficiu.

Cu privire la posibilitatile materiale e alta discutie... dar asa va primi avocat din oficiu la instanta datorita faptului ca maximul special e de 5 ani, in schimb nu va primi avocat din oficiu in faza de urmarire (nici eu nu am inteles inca de ce dar asa este).
othellox,
Infractiunea prev la art 283 c.pen se refera la valori cu putere circulatorie, nu la acte de calatorie nominalizate – abonamentul bus e o legitimatie de calatorie (nominalizata), nu un tichet...

Si, da, ai dreptate: pt ca a folosit abonamentul falsificat chiar de ea, continutul infractiunii de uz de fals e inclus in continutul infractiunii de fals. :">
Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2008
trope_doi, utilizator
Buna ziua, am facut un abonament de calatorie pe calculator in anul 2008 noiembrie, nu am avut posibilitatea financiara sa-mi cumpar unul la acel moment. Prima data cand l-am folosit am fost prinsa de un controlor pe autobus. Dupa vreo saptamana am fost chemata la politie m-am intalnit cu un domn comisar si am declarat tot ce s-a intamplat ca am facut abonamentul pe calculator, nu am avut posibilitatea sa-mi cumpar unul. Mi s-a spus sa nu-mi fac probleme ca o sa se rezolve totul cu bine, am fost foarte speriata, si mi-a zis ca o sa mai fiu chemata inca odata si o sa primesc o amenda. Acum am primit acasa o citatie sa ma prezint in data de 30.03.2010 la orele 14:00, pe citatie scrie numele unui domn procuror si ca sunt chemata in calitate de invinuita si sunt specificate urmatoarele articole: art.288 al.1 si art.291 Cod penal cu aplic. art 33 lit.a Cod penal. mai scrie sa ma duc cu un aparator dar nu am posibilitatea sa imi iau un avocat. Sunt pe maternitate si nu am posibilitatea financiara sa angajez un avocat.
Va rog daca puteti sa-mi da-ti unele informatii despre ce reprezinta citatia respectiva si ce se poate intampla cand ma prezint acolo, cu cine o sa vorbesc? Se poate sa ma condamne la inchisoare pt. un simplu abonament de autobus facut pe calculator ? O sa primesc amenda? Am lucrat in invatamant inainte sa intru pe maternitate si simt ca mi se duce toata viata de sub picioare pt o prostie banala pe care am facuto.
Va multumesc foarte mult!
Ar fi indicat sa va prezentari cu un aparator cand dati declaratii. Faptele pentru care sunterti invinuita reprezinta infractiunile de fals si uz de fals , aflate in concurs, dupa cum este mentionat si pe citatie. Intr-adevar, a fost o prostie din partea dvs. insa, puteti beneficia de unele circumstante atenuante deoarece v-ati recunoscut fapta , presupun ca n u aveti nici antecedente, astfel incat procurorul s-ar putea sa dispuna neinceperea urmaririi penale si aplicarea , eventual , a unei amenzi administratve, pe considerentul lipsei de pericol social al faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de martor art 310/313 HyperX HyperX Am primit o citatie in care am fost chemat in calitate de martor in vederea articolelor de lege 310,313 nu apare pe citatie niciun nr de dosar, sau o alta ... (vezi toată discuția)
Legitimatie student falsa, schimb de identitate cristitt cristitt buna,ajutati-ma va rog, va multumesc mult .Calatorind cu autobusul cu un abonament de transport a unui coleg care mi la dat sa ma folosesc eu ca el nu are ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Avem un dosar penal deschis pentr fals si uz de fals cu continuitate iar politia a trimis dosarul la parchet iar parchetul a vrut sa claseze ... (vezi toată discuția)