avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locuinta

buna ziua, intrebarea mea este care este acceptiunea dpdv al legii al unei locuinte. Intrebarea mea este legata de faptul ca participand la licitatia organizata de ANAF Ilfov am ajudecat de fapt "nimic", patru niste pereti, louinta nu este conectata la utilitati si este imposibil de realizat acest lucru in conditiile in care societatea care se ocupa cu acel complex solicita 4000 EUR fara tva pentru kontarea a doua contoare, deci exista undeva in lege specificat ca o locuinta este considerata ca atare daca este sau poate fi conectata la utilitati in conditii de bun simt
Cel mai recent răspuns: adjudecatorul , utilizator 11:30, 30 Aprilie 2012
O locuinta nu trebuie sa fie conectata la utilitati pentru a fi considerata locuinta.
si totusi am gasit ceva :

Art. 1. - Prezenta lege reglementeaza aspectele sociale, economice, tehnice si juridice ale constructiei si folosintei locuintelor.
Art. 2. - Termenii utilizati in cuprinsul prezentei legi au urmatorul inteles:
a) Locuinta
Constructie alcatuita din una sau mai multe camere de locuit, cu dependintele, dotarile si utilitatile necesare, care satisface cerintele de locuit ale unei persoane sau familii.
b) Locuinta convenabila
Locuinta care, prin gradul de satisfacere a raportului dintre cerinta utilizatorului si caracteristicile locuintei, la un moment dat, acopera necesitatile esentiale de odihna, preparare a hranei, educatie si igiena, asigurand exigentele minimale prezentate in anexa nr. 1 la prezenta lege. (...)

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

daca inteleg bine ceea ce mi-au vandut cei de la anaf e o mare teapa, pentru ca nu satisface cerintele de locuit ale unei persoane sau familii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare cladiri imobile fara destinatie de locuit obligatorie? corinuta corinuta As dori sa va intreb daca exista obligatia de a face asigurare pentru cladiri, care sunt utilizate de institutii pentru activitatea lor curenta(cum ar fi ... (vezi toată discuția)
Spatiul locuibil ovidiu78tz ovidiu78tz Va rog sa ma lamuriti daca sunteti amabili care este definitia spatiului sau a imobilului locuibil deoarece la aplicarea TVA de 5% unul ditre criterii este ... (vezi toată discuția)
Discriminare la acordarea cartii de identitate Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Speta: Am act de proprietate pe o magazie care este racordata la utilitati. Exista contract la Apanova, la Enel, la GDF Suez si Telekom. Alta proprietate nu ... (vezi toată discuția)