avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cererea de chemare in judecata trebuie semnata olograf?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cererea de chemare in judecata trebuie semnata olograf?

O reclamatie trimisa prin posta electronica este luata in seama dac nu-i semnata de mana mea ? Vreau sa trimit si catre tribunal o contestatie .Dar am inteles ca daca nui este iscalita de mana mea ( olograf ) nu este valabila si judecatorul o declara nula Care este procedura corecta ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:15, 29 Aprilie 2012
Puteti trimite on-line o actiune, iar la primul termen de judecata obligatoriu va prezentati pentru a o semna in fata judecatorului.

In caz contrar, se anuleaza pentru lipsa semnaturii.
Este o amenda de circulatie pe care vreau sa o contest -pot sa o trimit prin email la politie si politia sa o trimita la instanta ? Eu sunt din Calarasi iar permisul si amenda rutiera se afla la Botosani. O cunostiinta mi-a spus ca daca nu este iscalita-semnata olograf de mana mea nu este valabila in instanta de judecata si o anuleaza. Rau este ca nici nu pot merge pana la botosanii... pot cere sa se judeca in lipsa ? dar cu iscalitura c,semnatura cum fac
De ce nu o trimiteti prin posta cu semnatura dvs. si solicitati judecarea in lipsa.Trebuie insa intocmita de un profesionist al dreptului.
avvalentina a scris:

De ce nu o trimiteti prin posta cu semnatura dvs. si solicitati judecarea in lipsa.Trebuie insa intocmita de un profesionist al dreptului.


Am trimis cerera de mult dar am semnat-o doar pe email asa cum scrie coputerul nu am semnat de mana olograf. Am cerut si judecarea in lipsa dar eu nu am cum sa ajung la tribunal -judecata caci sunt internat intr-un sanatoriu de plamani. Cineva mi-a spus ca obligatoriu trebuie demnat de mana si iscalit tot de mana. Acum eu m-am contrazis Si nu stim carei textul din lege care spune cai obligatoriu semnatura olograf
Textul de lege este art. 133 Cod procedura civila. Trebuie fie sa va prezentati in instanta sa o semnati, fie sa trimiteti o alta cerere de chemare in judecata semnata de dvs. Atentie! Trimiteti instantei cu adresa de inaintare aceeasi cerere, deci cea care a mai fost trimisa, si mentionati in adresa de inaintare numarul dosarului, termenul si faptul ca trimiteti din nou cererea intrucat ati uitat sa o semnati initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere chemare în judecata email GabrielFlorian11 GabrielFlorian11 Buna ziua! Pot chema pe cineva în judecată formuland cererea prin email ul judecătoriei? Nu am semnătura electronica si nici aparat specific ,deci nu ma ... (vezi toată discuția)
Raspuns intampinare anemona34 anemona34 un raspuns la intampinare se poate depune electronic? (vezi toată discuția)
Cerere apel ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! pentru a formula cererea de apel si suspendarea executarii pana la definitivarea solutionarii (in cazul unei pensii de intretinere),pot depune ... (vezi toată discuția)