avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda depasire de viteza gresit - Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda depasire de viteza gresit - Ce pot face?

Am primit o recomandata in care mi se cerea sa transmit datele conducatorului auto care a savarsit contraventia de depasire a vitezei legale in comuna Poieni jud.Cluj (eu sunt din Zalau). Am transmis, prin fax, datele conducatorului, care era fiul meu. Avem acelasi nume, aceasi adresa, difera CNP-ul si numarul CI. Procesul verbal a fost redactat la cateva ore dupa trimiterea faxului(se vede pe datele din PV). Cand a sosit PV-ul, spre marea mea surprindere era intocmit cu datele mele. Am trimis un fax la acelasi numar la care trimisesem si datele conducatorului auto, sesizand greseala din PV. Nu am primit nici un raspuns. Nu stiu cum sa procedez, sa apelez la Judecatoria Huedin(care este indicata in PV) in termen de cele 15 zile, sau se va reface PV-ul? Nu contest faptul ca s-a depasit viteza legala. Contest numele conducatorului auto metionat in PV. Nu s-a tinut cont de datele transmise de mine prin fax(atunci de ce mi le-au mai cerut). Amenda nu am achitat-o pentru ca nu este corecta. Nu amenda din acest PV trebuie sa o achitam. Poate cineva sa ma sfatuiasca ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 17:24, 8 Decembrie 2008
sa contestati procesul verbal dwe contraventie in 15 zile de la primirea lui.
sa contestati procesul verbal de contraventie in 15 zile de la primirea lui.
Sa contestati procesul verbal de contraventie si sa dovediti ca nu Dvs. ati fost la volan.
Contestati PV-ul si solicitati anularea acestuia. Motivul ar fi ca datele nu sunt conforme cu cele furnizate de dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera prin posta georderik georderik am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat Intamplare Intamplare Mi-a fost retinut permisul de conducere pt depsirea vitezei de 109 km/h in localitate si mi s-a elibirat o dovada cu drept de circulatie de 15 zile. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Amenda bogdan77m bogdan77m Buna ziua! In luna ianuarie 2009 am fost oprit de un echipaj de politie pentru depasirea vitezei. Mi-au incheiat proces-verbal pe care l-am semnat dar in care ... (vezi toată discuția)