avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptii de procedura
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptii de procedura

Intr-un proces sunt doi parati si un reclamant. Cum trebuie sa raspunda paratul1 la exceptia invocata de paratul2, in conditiile in care paratul 1 nu este de acord-nu o considera in concordanta cu legea, cu exceptia ridicata de paratul 2? In concret, cum trebuie sa raspunda paratul1 in fata judecatorului, atunci cand acesta ii spune sa se pronunte asupra exceptiei invocate de paratul2?
Cel mai recent răspuns: smf9 , utilizator 11:24, 3 Mai 2012
sa se pronunte in sensul respingerii exceptiei.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Dar cum sa ceara paratul1 respingerea exceptiei invocate de paratul2 atata tmp cat cei doi parati lupta pe aceeasi baricada- cu toate fortele, impotriva reclamatului?
Stimat forumist,

În primul rând, eu consider că interesul dvs - în sens procedural - este suveran în astfel de situații.

Astfel, chiar dacă nu sunteți de acord cu celălalt pârât, cât timp v-ar avantaja apărarea făcută de acesta, nu aveți nici un motiv să o combateți.

Dacă spune pur și simplu prostii, o soluție elegantă ar putea fi lăsarea judecării excepției la aprecierea instanței.

Cu stimă.
Ce obiect are litigiul si ce exceptie a fost ridicata?
Cu siguranta am fost inteles gresit. Nu am avut nicio clipa intentia de a combate un raspuns primit, de altfel am inceput prin a-i multumi celui care mi-a raspuns, doar am crezut ca intrebarea mea nu a fost clara si am mai venit cu o precizare pentru explicitarea acesteia.

Alte discuții în legătură

Introducerea in cauza a ... altui parat colette2010 colette2010 Buna seara Va rog sa ma sfatuiti cum pot [u]eu ca parat[/u] sa cer introducerea in cauza [u]a altu[/u]i[u] parat[/u] care a fost ,,omis\" de reclamant. ... (vezi toată discuția)
Exceptii noisette noisette in cazul in care trebuie invocate niste exceptii intr-un dosar fond, ar trebui scrise inainte si depuse cu 5 zile in instanta inainte de termen sau se sustin ... (vezi toată discuția)
Recurs claniros7 claniros7 Problema mea e instanta competenta a solutiona in contencios cauza.... Reclamantul a introdus actiune la tribunalul de la domiciliul lui, tribunal care si-a ... (vezi toată discuția)