Buna ziua!
In luna februarie 2008 am fost condamnat la 2 ani cu suspendare +2 de incercare. Problema e ca au trecut cei 4 ani dupa care teoretic ar trebui sa intervina reabilitarea de drept, dar cazierul nu s-a sters.
Ce trebuie sa fac mai departe ?
Va multumesc!
Daca nu este operat in cazierul judiciar va trebui sa va adresati instantei de judecata prin care sa solicitati sa se constate intervenita reabilitarea de drept. Va trebui de asemenea sa achitati si cheltuielile judiciare
Cheltuielile judiciare trebuiesc achitate cu exceptia situatiei in care dreptul de a solicita executarea silita a cheltuielilor judiciare s-a prescris, in acest caz intervine reabilitarea si fara plata cheltuielilor respective. :)
Editat de moderator simonette12
Am rugamintea sa respectati pct.2.6 din Regulament si sa nu mai citati in intregime mesajul anterior cata vreme va aflati pe aceeasi pagina.
Multumesc pentru intelegere.
Termenul de 4 ani se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Este necesar sa solicitati instantei constatarea intervenirii reabilitarii de drept si sa probati indeplinirea urmatoarelor conditii:
1.-ca nu ati suferit o nou condamnare in intervalul prev. de art .86 ind.6 c.pen.
2.-ca aveti asigurata existenta prin munca si prin mijloace oneste , prcum si în cazul care aveti varsta de a fi pensionat sau sunteti incapabil de munca.
3.-ca ati avut o buna conduita in aceata perioada,
4.-ati achitat în întregime cheltuielile de judecată şi despăgubirile civile la plata cărora ati fost obligat ( daca ati fost obligat), afara de situatia in care partea vatamata a renuntat la despagubiri sau cand instanta constata ca v-ati indeplinit in mod regulat obligatiile privitoare la disp. civile din hotararea de condamnare.
Daca instanţa constată că nu este îndeplinită aceasta ultima conditie dar aceasta nu se datoreşte relei-voinţe a condamnatului, poate dispune reabilitarea.
Instanta competenta in solutionarea acestei cereri este:
1.-instanta care a judecat in prima instanta cauza in care s-a pronuntat condamnarea a carei reabilitare se solicita sau
2.- instanta corespunzatoare in a carei raza teritoriala domiciliati.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Reabilitare
bolt1234
salut!
in noiembrie 2008 am fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare conditonata avand un termen de incercare de 3 ani. as vrea sa stiu cind pot ... (vezi toată discuția)
Reabilitare
xuser
Cand expira cazierul unei persoane condamnate la 2 ani cu suspendare?
1. La expirarea termenului de incercare? Care este in jur de 2-5 ani + durata ... (vezi toată discuția)