avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriptie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriptie

Buna ziua !
Va rog frumos sa ma ajutati. Sotul meu a fost implicat in 8 ianuarie 2004 intr-un accident de masina,cu ranirea unei persoane,pe o trecere de pietoni,victima este bine ,dar de atunci ne judecam parca fara final...partea adversa nu se mai prezinta de mult,partile implicate(asigurari..) nici atat,numai noi cu avocatul nostru. Credeti ca am putea invoca prescriptia? La ce termen? Cand? Cum?
Multumesc mult pentru ajutor!
Ana
Nu puteti invoca prescriptia deoarece prescriptia se suspenda pe perioada procesului. Daca nu exista un proces pe rol se putea invoca prescriptia dreptului la actiune.
Dar in aceasta situatie daca partea adversa timp de un an de zile de cand aveti procesul pe rol nu sa prezentat la instanta si nu a efectuat nici un act procedural puteti invoca perimarea - pentru ca partea adversa nu si-a sustinut cererea.
Multa bafta.
Multumesc mult,dar ce putem face??? Inseamna ca ne judecam pana la batranete,ca...
Am asteptat o modificare a codului penal, care sa permita stingerea prin impacarea partilor dar...am incercat la inceput sa ne impacam dar cereau despagubiri ,asa mult,mult mai mult decat ne-am putea permite intr-o viata...
Trebuie sa existe o cale sa terminam acest proces,nu? Sunt 4 ani,in 4 ani am avansat,l-am reluat,am expertizat,am..epuizat ceea ce este omeneste,da' nu se mai termina,iar avocatul nu are nici el solutie...nu cred ca este un an de cand partea adversa nu s-a prezentat dar aproape...
Nu mai sunt alte solutii?
Merci,
Am inteles ca sunteti in procesul de fond. Daca s-au administrat toate probele, atunci urmeaza judecata in sine.
Nu conteaza ca nu se prezinta persoana vatamata.
Multumesc d-na avocat! Ne judecam deja,dosarul a facut dus-intors de trei ori intre judecatorie,politie,procuror,acum este din nou la judecata...
buna ziua.am si eu o intrebare.am un baiat de 18 ani impliniti pe 26 iulie in luna iunie impreuna cu un baiat au luat o masina de la cineva si au plecat prin tara nestiind nimic de el 4 zile pe tot traseu el na condus.nici nu intrat in locuinta ca sa fure cheile numai ca a plecat cu acel individ dat fiind ca era si minor.am avut proces ,sa pronuntat cu mustrare pt baiatl meu celalat fiind condamnat cu suspendare acum s facut recurs de catre parchet .va rog sami spuneti se poate schimba sentinta?si daca as putea acum pe timpul procesului sai scot cazierul? si daca ar fi patat?va multumesc mult pt ajutor

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol mariazet45 mariazet45 buna ziua ,in anul 2010 luna noiembrie ziua 9 a fost suspendata o cauza dintr un proces de stabilire paternitate declinare ,am primit hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Poate fi mai rau? animacikaa animacikaa intr un dosar penal am fost condamant la 2 ani inchisoare cu suspendare....partea civila a declarat recurs....iar m am impacat si a RETRAS recursul....(mentin ... (vezi toată discuția)
Plângere penală pentru lovire. procurorul a propus renunțarea la urmărirea penală dar judecătorul a decis continuarea, la ce mă pot aștepta? cristicris cristicris Dragi avocati, Am lovit pe cineva si am ajuns in punctul in care procurorul a hotarat renuntarea urmarii penale, dar judecatorul a decis apoi continuarea ... (vezi toată discuția)