avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere penală pentru lovire. Procurorul a propus ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere penală pentru lovire. Procurorul a propus renunțarea la urmărirea penală dar judecătorul a decis continuarea, la ce mă pot aștepta?

Dragi avocati,

Am lovit pe cineva si am ajuns in punctul in care procurorul a hotarat renuntarea urmarii penale, dar judecatorul a decis apoi continuarea urmarii penale, eliminand decizia procurorului.
Persoana vatamata nu are certificat medico-legal, dar a cerut judecatorului ca vrea neaparat sa am cazierul patat ca sa nu mai fac astfel de fapte. Desi procurorul ceruse renuntarea, judecatorul a cerut continuarea, prababil din cauza ca persoana vatamata l-a influentat, spunand ca pot sa mai fac astfel de fapte.
Am mentionat ca regret fapta, ca nu mai pot face astfel de fapte ca am cazierul curat si ajuns in tribunal, nu-mi mai trebuie .
Intrebare: ce pedeapsa pot lua? pot lua inchisoare cu suspendare? si daca iau doar amenzi, pot fi peste 1000ron?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil orice dacă va continua procesul. Care este încadrarea juridică? Nu ați încercat să vă împăcați cu victima? Poate mai aveți timp.
art. 193 alin. 1 C.pen
art. 318 alin. 15 lit. a)

Nu vrea impacare, a venit special si a spus judecatorului ca vrea sa am cazierul patat.
M-a blocat pe facebook, nu vrea impacare. Oricat as trage de cineva, setea de razbunare e prea mare.

Vreau sa-i spun data viitoare judecatorului ca persoana vatamata vrea doar sa se razbune, de asta isi doreste sa am cazierul patat. Am 16ani de cazier curat si n-am cum sa mai fac o astfel de fapta, mai ales ca am ajuns pana in tribunal si tribunale nu-mi mai trebuie, chiar daca m-ar lovi oricine, eu in tribunale nu mai intru, asa ca nu vad de ce mi s-ar pata cazierul, victima spunand ca am sa mai fac si altora asta .
Ce urmeaza mai departe? Sa stiu sa-mi iau masuri de aparare.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2018
cristicris, utilizator
Din pura curiozitate, in ce localitate se întâmplă asta ?
Mă refer la faptă, dosar penal și proces.
Victima a solicitat așa ceva pentru că știe că pedeapsa este una minora, probabil o amenda penală, și astfel, pe viitor se va ști că sunteți o persoana violenta.
Cât despre faptul că nu veți mai face, nimeni nu are o asemenea certitudine.

Și, nu ne-ați mentionat, victima este femeie sau bărbat ?
Ptr că, daca dvs sunteți bărbat și ați lovit o femeie, este una, iar un bărbat este altceva.
Raportul de putere este diferit

Un răspuns concret, acum, nu va poate da nimeni. Poate doar avocatul dvs. care cunoaste dosarul și oarecum pe judecător privitor la cat este de indulgent sau nu.

Avocatul dvs. ce crede ?

P.S. Va afectează direct că veți avea cazier judiciar ? In profesie, loc de muncă,etc .

Nu sunt avocati in acest caz. Nu s-au folosit avocati de ambele parti.
In Timisoara.
Am lovit o vecina
Pai nu stiu daca ma afecteaza un cazier. Dar presupun ca la orice angajare, ti se cere cazier.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
cristicris, utilizator
Cum adică nu aveți avocați ?
Este imposibil așa ceva. Pe toată durata procesului penal, prezenta avocatului este obligatorie.
Undeva este o eroare în etapele descrise de către dvs. privind desfășurarea procesului penal.
Pentru că, din moment ce procurorul de caz, in momentul in care decide începerea urmariii penale, este obligatoriu să fiți asistat și reprezentat de către un avocat.
In urma declarațiilor făcute de către părți, procurorul decide înaintare sau nu, in fata instanței, in baza rechizitoriului întocmit ce contine încadrarea juridică a infracțiunii și probele din dosar.
Așadar, undeva este o eroare de comunicare in ceea ce ne expuneti.

Prezenta avocatului este obligatorie!
Chiar daca este unul ales sau din oficiu. Nu se poate renunța la acest drept.

Alte discuții în legătură

Este obligatorie apararea suspectului in cadrul procedurii de camera preliminara ? ContSters116684 ContSters116684 Sunt parte vatamata intr-un dosar de viol in care initial procurorul a dispus clasarea cauzei. La plangerea catre instanta, judecatorul de camera preliminara a ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket, valoare 150 lei, consecinte Dew2017 Dew2017 Buna seara, prietenul meu cu permis de sedere(pe termen lung), cetatean moldovean a sustras bunuri in valoare de 150ron dintr-un supermarket. A fost prins in ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie asistența juridică a suspectului/inculpatului dacă pedeapsa prevăzută de cp pentru fapta care face obiectul cauzei este de la 4 la 7 ani? Zebedeu Zebedeu Articolul referitor la asistența juridică obligatorie prevede că ”Asistenţa juridică este obligatorie:/ în cursul judecăţii în cauzele în care ... (vezi toată discuția)