avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere penală pentru lovire. Procurorul a propus ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere penală pentru lovire. Procurorul a propus renunțarea la urmărirea penală dar judecătorul a decis continuarea, la ce mă pot aștepta?

Dragi avocati,

Am lovit pe cineva si am ajuns in punctul in care procurorul a hotarat renuntarea urmarii penale, dar judecatorul a decis apoi continuarea urmarii penale, eliminand decizia procurorului.
Persoana vatamata nu are certificat medico-legal, dar a cerut judecatorului ca vrea neaparat sa am cazierul patat ca sa nu mai fac astfel de fapte. Desi procurorul ceruse renuntarea, judecatorul a cerut continuarea, prababil din cauza ca persoana vatamata l-a influentat, spunand ca pot sa mai fac astfel de fapte.
Am mentionat ca regret fapta, ca nu mai pot face astfel de fapte ca am cazierul curat si ajuns in tribunal, nu-mi mai trebuie .
Intrebare: ce pedeapsa pot lua? pot lua inchisoare cu suspendare? si daca iau doar amenzi, pot fi peste 1000ron?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
@quartila:
Sunteti in eroare in ceea ce priveste asistenta juridica obligatorie a suspectului/inculpatului.
ART. 90 c.p.p.
Asistenţa juridică obligatorie a suspectului sau a inculpatului
Asistenţa juridică este obligatorie:
a) când suspectul sau inculpatul este minor, internat într-un centru de detenţie ori într-un centru educativ, când este reţinut sau arestat, chiar în altă cauză, când faţă de acesta a fost dispusă măsura de siguranţă a internării medicale, chiar în altă cauză, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege;
b) în cazul în care organul judiciar apreciază că suspectul ori inculpatul nu şi-ar putea face singur apărarea;
#M35
c) în cursul procedurii în cameră preliminară şi în cursul judecăţii în cauzele în care legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani.

AM SCAPAAAAAAAT.
Am luat o amenda penala de 1000lire, asta e.
Cred ca va sta pe cazier 3 ani, asa-i?
pe cazier cum apare daca ma verifica un angajator? amenda penala si atat? sau scrie si fapta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie apararea suspectului in cadrul procedurii de camera preliminara ? ContSters116684 ContSters116684 Sunt parte vatamata intr-un dosar de viol in care initial procurorul a dispus clasarea cauzei. La plangerea catre instanta, judecatorul de camera preliminara a ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket, valoare 150 lei, consecinte Dew2017 Dew2017 Buna seara, prietenul meu cu permis de sedere(pe termen lung), cetatean moldovean a sustras bunuri in valoare de 150ron dintr-un supermarket. A fost prins in ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie asistența juridică a suspectului/inculpatului dacă pedeapsa prevăzută de cp pentru fapta care face obiectul cauzei este de la 4 la 7 ani? Zebedeu Zebedeu Articolul referitor la asistența juridică obligatorie prevede că ”Asistenţa juridică este obligatorie:/ în cursul judecăţii în cauzele în care ... (vezi toată discuția)