avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Familie- autoritate parinteasca in concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Familie- autoritate parinteasca in concubinaj

Buna ziua,

Traiesc in concubinaj cu o femeie de 10 ani cu care am un copil de 6 ani.D.na a plecat in Grecia si mi-a spus ca vrea sa ne despartim,dar vrea ca copilul sa ramana la ea si sa plec din casa doar eu.Acum mi-a spus sa ii fac copilului procura si sa venim amandoi(eu si baiatul) in Grecia sa stam acolo ca ii e dor de copil, dar imi e frica sa nu-mi opreasca copilul acolo.Si pe deasupra daca ne despartim eu vreau sa-mi i-au copilul, nu vreau sa-l las pe mana socrilor.ce pot face???Va rog mult sa ma ajutati!!!:((:((:((
Trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o cerere prin care sa solicitati exercitarea autoritatii parintesti in comun sau exclusiv de catre dumneavoastra si stabilirea domiciliului minorului la domiciliul dumneavoastra. Regula este ca autoritatea parinteasca se exercita in comun de catre ambii parinti (acestia au drepturi si obligatii egale cu privire la cresterea si educarea minorului) si numai pentru cazuri exceptionale avand in vedere interesul superior al copilului, instanta, in functie si de concluziile anchetei sociale efectuate in cauza, poate dispune ca autoritatea parinteasca sa se exercite exclusiv doar de catre unul dintre parinti.
Parerea mea este ca ar trebui sa consultati un avocat si sa discutati toate detaliile.
Este reala temerea dvs. ca daca copilul va ajunge in Grecia vor exista foarte mari probleme pentru dvs.
In schimb poate deschide si ea proces si sa isi obtina drepturile, caz in care nu cred ca veti iesi deloc bine...din acel proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)
Copii la bunici cât mama e plecată la muncă în străinătate 85ana85 85ana85 Buna.daca duc copii la parinti mei si eu nu sunt divortata de el doar suntem despartit el poate sa mii ia de acolo daca eu plec in strainatate ? (vezi toată discuția)