avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum aflu daca o mansarda dintr-un imobil are cadastrul ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum aflu daca o mansarda dintr-un imobil are cadastrul facut?

Buna ziua,
Locuiesc intr-un imobil cu parter si etaj. La parter locuiesc 2 familii, la etaj 2 familii. Avem o casa a scarilor interioara la capatul careia sa afla o mansarda. Cand ni s-au vandut apartamentele, ni s-au mentionat in contracte pivnitele, dar nu si mansarda, care nu are niciun statut. Ce trebuie sa fac pentru a afla daca are cadastrul facut, daca exista in actele casei si ce statut are? Unde ar trebui sa ma adresez? Dorim sa facem iesirea din indiviziune si ne trebuie cadastrul. Putem face iesirea din indiviziune la notariat pentru aceasta mansarda?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mutfushte , utilizator 21:07, 26 Septembrie 2012
Imobilul are 4 apartamente avand patru proprietari (2 la parter si doi la etaj), iar la subsol sunt 4 pivnite, cate un pentru fiecare apartament. Imobilul a aprtinut statului (este construit dupa cel de-al doilea razboi mondial), iar apartamentele ne-au fost vandute de Soc Com Rom Vial SA in 1993. In contract este mentionat ca se vinde si cota indiviza de 26,04% din suprafata de folosinta comuna a imobilului, dar nu se mentioneaza nimic despre statutul mansardei. Unul din vecini zice ca s-a interesat si mansarda nu ar avea cadastrul facut. Cum sa procedam?
Multumesc mult!

Buna ziua,
Maine dimineata as vrea sa merg la cadastru pentru a depune o cerere. Pe site sunt mai mult formulare si nu stiu pe care ar trebui sa-l completez in situatia mea.
Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente (eu sunt unul dintre proprietari) si as dori sa aflu care este situatia mansardei/podului pe care il are imobilul: daca are cadastrul facut si cum este considerat in actele imobilului (pod sau mansarda).
Am gasit un formular care se numeste: Cerere pentru eliberare copii din arhivă (dosar complet de cadastru ( parte tehnică + acte )
Oare acesta este formularul pe care trebuie sa-l completez pentru a afla informatiile ce ma intereseaza? Am vazut ca pot opta pentru obtinere de date referitoare doar la partea tehnica, doar acte sau doasar cadastral complet. Ce sa completez?
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns si va multumesc pentru bunavointa!
Mergeti la Oficiul de cadastru la relatii cu publicul si va dau de acolo orice fel de cerere, spuneti ce doriti sa aflati si au tipizate de toate felurile. Daca vreti sa aflati informatii, puteti sa scrieti de acasa pe o foaie A4 tot ce doriti, important este ca acolo sa aveti o copie a buletinului, copii ale actelor de proprietate sa atasati cererii pentru a fi mai usoara misiunea celor de acolo. In reste, veti fi indrumat. Daca nu reusiti, intrebati iar pe forum.
Va salut.
Am si eu o problema asemanatoare, locuiesc intr-un bloc cu 10 apartamente intr-un bloc constructie 2010 denumit P+2E+M (cred).
Mansarda e considerata (de noi) etaj, deoarece nu se afla direct sub acoperis, ci are un pod cu usa de acces din casa scarii (momentan nemontata). Acest pod e revendicat de cele doua apartamente de la etajul M, pe motiv ca au trecut in contractul V-C "drept de folosinta" (nu de proprietate) asupra ce se alfa deasupra apartamentelor lor. Ori acea stipulare in contractul lor cred ca nu are nici o valoare. Drept de folosinta avem cu totii, din moment ce nu este intabulat/cadastrat, doar ca la noi nu scrie.
Va rog sa-mi ziceti ce lege regelementeaza folosirea spatiul comun si daca am vreo sansa sa imi urc si eu cele 4 cauciucuri si 5 lansete in respectivul pod, in conditiile in care nu am nici strop de debara sau balcon.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune vandute ca parti exclusive de icvl in 1973 Theo77 Theo77 Este vorba de o casa ce a fost construita in anul 1930, avand subsol, parter, etaj si mansarda. (Subsolul este trecut ca pivnita si la mansarda sunt camere de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mansarda si gradina DoamnaIlenus DoamnaIlenus Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente (2 la parte si 2 la etaj) si o mansarda. Acest imobil are in jurul lui un teren impartit in 4 suprafete cu destinatia ... (vezi toată discuția)
Rectificare Iael Iael Eu am cumparat in anul 2006 o casa tip construita in anul 1929. Cand s-a vandut casa de catre constructor in anul 1929 nu s-a facut o descriere exacta in ... (vezi toată discuția)