Ma numesc Marcela si sunt vanzatoare la o societate privata . Am primit instiintare pe mes. tel . ca inchide magazinul . Am lucrat 10 luni in aceasta firma , m-am angajat 1 08 2011 , am fost in somaj pana la 20 iulie 2011 inainte am avut continuitate de munca . spuneti-mi daca ma incadrez la somaj in urma preavizului de 20 zile va multumesc astept un mes. .
Inteleg ca vi se va desfiinta postul iar actualul contract de munca inceteaza din motive neimputabile dvs (angajatului). Pentru a fi eligibila pentru indemnizatie de somaj:
SECŢIUNEA 3 – Indemnizatia de somaj
ART. 34
(1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
.....
Art.5
V. stagiu de cotizare – perioada de timp pentru care s-a datorat contributia de asigurari pentru somaj atat de catre asigurat, cat si de angajator sau, dupa caz, numai de catre asigurat, precum si perioada pentru care persoanele asigurate in sistemul asigurarilor pentru somaj prin incheierea unui contract de asigurare pentru somaj au datorat si au platit contributia de asigurari pentru somaj.
In ultimii 2 ani de zile, cate luni ati fost angajata si cate luni ati fost in somaj? Daca, cumulat (nu trebuie sa fii fost la acelasi angajator) aveti minim 12 luni lucrate in ultimele 24, sunteti eligibila pentru indemnizatia de somaj.
Ar trebui sa primiti o instiintare in scris despre acest lucru si nu prin mes.tel.... Atentie la prevederile art.37 ind.1 alin.1 din Legea nr.76/2002 care dispun ca : La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
Avand in vedere ca pana la 20.07.2011 ati fost in somaj si din 01.08.2011 v-ati angajat din nou , este posibil sa nu beneficiati de somaj in conditiile prevazute de textul de lege citat mai sus.
Drept la somaj
OROSZ ANDREI
daca am fost incadrat in muca pe perioada determinata la expirarea celei de a doua prelungiri nu mi se mai prelungeste contractul pentru ca este reducere de ... (vezi toată discuția)