avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita si schimbare domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita si schimbare domiciliu

Buna ziua,

Fostul meu sot a cerut sa vitizeze copilul in varsta de un an jumate, o data pe saptamana, 4 ore si sa il ia din prezenta mea. Copilul nu vorbeste inca, eu nu am fost de acord, insa deocamdata nu s-a stabilit nimic in instanta. A ramas doar la faza de propunere si de discutii.
In principiu nu ma deranjeaza sa vina saptamanal sa il vada, insa nu sunt de acord sa nu fiu prezenta, datorita varstei fragede a minorului si a faptului ca el nus-a implicat de loc in cresterea lui, deci nu ii cunoaste programul de somn, masa, ce si cat mananca.
Ce as putea face si cum sa pun problema in instanta? Pentru ca nu vreau sa il indepartez de copil, insa mi se par putin exagerate pretentiile lui, cel putin acum cat e copilul mic.

In ceea ce priveste domiciliul copilului, el este de a cord sa fie stabilit la domiciliul meu, insa eu doresc ca dupa ce se incheie toata actiunea sa ma mut inapoi in localitatea de origine (cu copil cu tot, evident). As putea ave probleme din aceasta cauza? Am inteles ca exista tari care pot pune conditii mamei (prin hot judecatoreasca) sa nu se mute mai departe de o raza de X km fata de domiciliul actual, ca sa nu rupa legatura dintre tata si copil. Exista asa ceva si la noi?
Daca da, in ce conditii? Multumesc!
s-a stabilit deja domiciliul copilului la domiciliul meu, si am spus si judecatorului in instanta despre modurile in care am fost amenintata de fostul sot ca imi va pune restrictie sa ies din localitate si s-a exprimat ca nu exista asa ceva. asa ca... las cainii sa latre, adica pe fostul sa zica ce vrea, ca zice degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor schimbare localitate ! tratto tratto am o hotarare de divort in care este specificat si programul de vizitare minor.intrebarea mea este: daca fosta sotie (la care este copilul) isi muta domiciliul ... (vezi toată discuția)
Bună seara, sunt divorțată am un copil minor. in urma divorțului ... gaby_4you gaby_4you Bună seara, sunt divorțată am un copil minor. In urma divorțului am custodie comuna și domiciliu minorului este stabilit la mine. Menționez ca deși ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)