Fostul meu sot a cerut sa vitizeze copilul in varsta de un an jumate, o data pe saptamana, 4 ore si sa il ia din prezenta mea. Copilul nu vorbeste inca, eu nu am fost de acord, insa deocamdata nu s-a stabilit nimic in instanta. A ramas doar la faza de propunere si de discutii.
In principiu nu ma deranjeaza sa vina saptamanal sa il vada, insa nu sunt de acord sa nu fiu prezenta, datorita varstei fragede a minorului si a faptului ca el nus-a implicat de loc in cresterea lui, deci nu ii cunoaste programul de somn, masa, ce si cat mananca.
Ce as putea face si cum sa pun problema in instanta? Pentru ca nu vreau sa il indepartez de copil, insa mi se par putin exagerate pretentiile lui, cel putin acum cat e copilul mic.
In ceea ce priveste domiciliul copilului, el este de a cord sa fie stabilit la domiciliul meu, insa eu doresc ca dupa ce se incheie toata actiunea sa ma mut inapoi in localitatea de origine (cu copil cu tot, evident). As putea ave probleme din aceasta cauza? Am inteles ca exista tari care pot pune conditii mamei (prin hot judecatoreasca) sa nu se mute mai departe de o raza de X km fata de domiciliul actual, ca sa nu rupa legatura dintre tata si copil. Exista asa ceva si la noi?
Daca da, in ce conditii? Multumesc!
s-a stabilit deja domiciliul copilului la domiciliul meu, si am spus si judecatorului in instanta despre modurile in care am fost amenintata de fostul sot ca imi va pune restrictie sa ies din localitate si s-a exprimat ca nu exista asa ceva. asa ca... las cainii sa latre, adica pe fostul sa zica ce vrea, ca zice degeaba.