Tatal meu a decedat in luna iulie 2011 ,deschiderea succesiunii se face sub incidenta NC sau cel vechi. Am nevoie de Certificatul de mostenitor ,pot sa deschid succesiunea fara sa fac si dezbaterea acum se poate ? Nu am bani si pt dezbatere acum si nici timp ,termenul de dupa deschidere este de un an sau 6 luni .Cum este cel mai bine sa fac?.Va multumesc anticipat faimosi profesionalisti va urmaresc indeaproape toate raspunsurile de pe sait.Tot respectul.
Legea de punere in aplicare a NCC prevede expres ca mostenirile deschise inainte de intrarea in vigoare a codului civil sunt supuse legii in vigoare la data deschiderii mostenirii. Cum NCC a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011 si cum legea stipuleaza ca succesiunile se deschid prin moarte, inseamna ca dezbaterea succesiunii in cazul dvs este supusa vechiului cod civil, tatal decedand in iulie 2011.
Termenul de acceptare este de 6 luni in vechea reglementare.
incercati sa obtineti eventual un certificat de calitate de mostenitor, urmand ca dezbaterea sa o faceti ulterior.
Succesiune_partaj
daniela_pa
bunicul a decedat anul trecut si am ramas trei mostenitori: bunica, unchiul si nepoata (tatal fiind mort, nepoata devine mostenitoare dupa tata). intrebarea ... (vezi toată discuția)