avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa expirata -deteriorata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa expirata -deteriorata

exista plafon pentru scaderea din gestiune la marfa deteriorata si expirata? daca da care este .scaderea se face pe baza de proces-verbal banuiesc ? si cine trebuie sa participe la efectuarea scaderi din gestiune?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:23, 30 Aprilie 2012
aveti aici informati..:D

[ link extern ]
Sigur ca exista un plafon, insa nu ati precizat tipul de marfuri pentru care doriti sa intocmiti Proces verbal de scoatere din gestiune. Marfa este depreciata calitativ? Trebuie sa existe un motiv temeinic pentru aceasta. Atentie pentru ca se intocmeste si Proces verbal de distrugere a marfurilor. Acestea trebuie distruse prin incinerare, cel putin asa imi aduc aminte, sper sa nu gresesc.

Puteti citi aici Hotararea nr.831 din 27 mai 2004 pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare, unde aveti si tabelul cu limitele maxime admise de perisabilitate pentru produse alimentare si nealimentare.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa deteriorata,expirata......se poate scade din gestiune ? majoritar majoritar Am un magazin de uz casnic cu peste 2 000 de repere si inevitabil mai este si marfa deteriorata (sticla,emailuri....) sau iesita din termenul de garantie. ... (vezi toată discuția)
Scoatere din gestiune cane petruta cane petruta Buna ziua, Lamuriti-ma si pe mine sunt I.I. si am cateva marfuri in magazin care au expirat si as dori sa le scot din gestiune. Am inteles ca se face un ... (vezi toată discuția)
Bunuri perisabile filip lumi filip lumi AM ACHIZITIONAT LEGUME CU 5 LEI PE KG, PRETUL DE VANZARE ESTE DE 6 LEI. IN URMA VERIFICARILOR MARFA NU A MAI CORESPUNS CALITATIV POT REDUCE PRETUL PRINTR-UN ... (vezi toată discuția)