Am un magazin de uz casnic cu peste 2 000 de repere si inevitabil mai este si marfa deteriorata (sticla,emailuri....) sau iesita din termenul de garantie.
Care sunt pasii de urmat ptr. a putea fi scazuta din gestiune ? Se scade la pret de achizitie sau la pret de vanzare ?
Va multumesc !!!
Se intocmeste proces verbal, dar sa aveti grija la legislatia cu perisabilitati, pentru ca nu sunt deductibile fiscal numai intr-o anumita limita. Si TVA trebuie sa colectati, daca s-a dedus la cumparare.
De asemenea puteti reduce preturile respectand prevederile
OG 99/2000
Nu trebuie sa mergeti undeva anume cu p.v.,acesta se anexeaza la listele de inventariere(se aplica si in cazul PFA sau I.I.prevederile legale ale OMFP nr.2861/2009-privind inventarierea bunurilor).Conform prevederilor HG 831/2004 pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare,procedati la calculul perisabilitatilor admise(acestea vor avea valori mici) .Pentru ca marfurile deteriorate sau iesite din termenul de garantie,sa fie scoase din evidenta,este obligatorie operatiunea de inventariere,marfurile avand pretul de vanzare existent(ar trebui facuta si dovada ca aceste marfuri au fost distruse si/sau predate la o societate de salubritate) .Ca mod de operare in evidente,consider ca valoarea marfurilor care nu se incadreaza in normele de perisabilitate,se opereaza atat in RJIP ca incasare,cat si in Raportul de gestiune ca iesire,in acest fel fiind pusa de acord valoarea bunurilor din Raportul de gestiune cu Listele de inventariere cu marfurile bune din gestiune.
Stoc
liliigretz
Buna ziua,
Un magazin de haine are in stoc produse de acum 5 pana la10-12 ani, produse care nu au sansa de a mai fi vandute niciodata, parte din ele sun si ... (vezi toată discuția)