buna tuturor! am si eu nevoie de niste informatii, mentionez ca domiciliez in strainatate de 10 ani si nu cunosc multe. intrebarea mea e urmaroarea: mama a murit in 2005 avand trecut pe numele ei si a tatalui un apartament cu 4 camere,suntem 4 surorii si din pacate nu am facut nimic in legatura cu succesiunea dupa deces.din punctul meu de vedere ce trebuie sa stiu si sa fac in accest moment!??
succesiunea se poate dezbate de comun acord cu surorile Dvs la notarul din orasul unde este apartamentul. Puteti face o procura pt cineva din tara sa va reprezinte in acest proces.
se poate in loc de procura sa dati o declaratie de renuntare. puteti face orice printr-un act notarial - recomand sa mergeti la consulatul romanesc din zona Dvs.
Puteti renunta la mostenire dar nu in favoarea unei surori anume - cota care v-ar fi revenit se va imparti in mod egal intre cei care accepta mostenirea.
Acceptati mostenirea si mai apoi - eventual - donati surorii ceea ce v-ar reveni.
am fost la consulatul romanesc, nu stiu nimic despre succesiune,doar am facut imputernicirea(procura speciala se cheama) ca imputernicesc o sora sa ma reprezinte la succesiune. in aceasta xartie scrie mult mai multe,si ca poate vinde partea mea. eu nu vreau sa vand.ar putea vinde daca nu vreau? iar in cazul in care dupa succesiune suntem de acord toate surorile sa schimbam apartamentul mai am partea mea?
Succesiune
tudor_11
am deschis succesiunea dupa bunica pentru o casa si curte la tara si 6000 m extravilan. am convenit cu restul mostenitorilor ,contra unei sume de bani sa-mi ... (vezi toată discuția)