in cursul zilei de 28 aprilie 2012 ora 17.45 mama mea a fost contactata telefonic pe nr de telefon fix si a fost instiintata de catre delegatul oficial vezi Doamne ..numitul X reprezentant ............................. ca este unul dintre cei 10 castigatori a unui premiu de 50 000 ron atribuit prin extragere telefonica aleatorie dupa nr de telefon. In cursul zilei de sambata urma sa aiba loc o intalnire cu echipa antena 1 formata din cameraman si reportera in vederea efectuarii unui spot publicitar.
Fericita castigatoare, adica mama, pentru a intra in posesia premiului trebuia sa trimita un comision de 830 ron prin transfer rapid prin................................. pe numeleY din Bucuresti, delegat financiar respectiv manager de caz desemnat de catre ...................., apoi 525 ron, 2728ron, 5400ron. Au subliniat ca deoarece premiul este foarte mare si comisionul este pe masura lui si din cele 10 persoane desemnate castigatoare doar 6 au reusit sa plateasca comisionul respectiv, printre acestea fiind si mama.
Sambata dimineata la ore 8.30 fix a sunat din nouX in vederea verificarii premiului si ne-a spus ca urmeaza a doua extragere extraordinara care are premiul cel mare o casa de vacanta la Predeal, un apratament cu 3 camere intr-o zona rezidentiala din Bucuresti+60 000 mil lei, precum si alte premii in bani. Convingerea cu care discutau la telefon acele persoane si profesionalismul verbal de care au dat dovada ne-a facut sa credem tot ce ni-i s-a spus la telefon, mama mea si nici eu neavand cunostinta de faptul ca concursul era defapt oprit am platit in transe apoi ne-a contactat un alt domn care ne-a confirmat faptul ca suntem beneficiarii celui deal 2 lea premiu care se va cumula cu primul pt evitarea comisioanelor suplimentare care vor urma. Pe mobilul mamei a venit un sms prin care era desemnata castigatore a apartamentului + 60 000 ron. sms continea inclusiv CNP mamei mele. Deoarece totul parea ff serios neam deplasat spre Wester Union spre a depune suma ceruta. In tot acest timp cel de la capatul firului a stat la telefon in vederea solutionarii problemei. La 20 minute dupa transfer domnul ia adus la cunostinta mamei mele ca sa facut validarea premiului si a conturilor, a cerut din nou o sume diverse de bani pt a incepe formalitatile bancare de livrare in contul .....................al premiului. mama mea in varsta de 66 de ani, pensionara, om cinstit si de buna credinta a luat in seama totul ajungand sa plateasca inca cateva comisioane prin ..................... pe numele meu, altui consultant finaciar angajat al ........................, ca mai apoi duminica dimineata la orele 8.30 sa fie contactata din nou de catre directorul bancii ..................colaboratoare a ...............................si de catre X care urma sa vina la Cluj pentru inmanarea premiului si realizarea unui spot publicitar facut de antena 1 pentru difuzarea la tv.
Duminica la 7.20 mama a fost sunata in vederea confirmarii faptului ca deja se indreapata spre cluj-napoca caravana .............si anume un peugeot alb inscriptionat cu litere mari negre .............urmand ca la orele 16.30 sa aiba loc intalnirea . La ora 8.30 a fost din nou contactata mama pe mobil de catrea directorul ...............care acum din nou cerea o suma de bani pt incheiere actelor cu privire la apartament. prima data a zis 1 600 lei apoi dupa 10 minute suma era deja 2 700 lei. intre timp eu am apelat 112, politia cluj, 411 orange si am reclamat toate cele intamplate iar la ..................am cerut inregistrarea si acordarea in caz de nevoie a inregistrarilor convorbirilor tel din cele 3 zile. am incercat sa-i tin cat mai mult la tel in ideea detectarii locului de unde suntem apelate, am incercat sa obtin cat mai multe detalii, nume, si informatii cu privire la cei care pretindeau ca sunt de la ................... am afirmat ca voi face rost de suma pe care mi-au cerut-o da o voi inmana sau depune la transfer rapid in momentul in care caravana ajunge la cluj doar in prezenta lor. Ei deja se incurcau in povesti intre ei, unul afirma ca sunt la Focsani , altul ca e oprit in Buzau la intrare la o cafea deoarece i-a oprit pt faptul ca eu nu vreau sa mai platesc nimic si nu e acoperit comisionul pt apartament, care cu o zi inainte nici macar nu exista in discutii.
Ideea este ca aceste persoane s-au folosit de numele ..............., .........................................nume de persoane care probalib chiar lucra la banca. Eu am toate documentele, exista inregistrari telefonice....in aceasta situatie ce putem face in afara de plangere la politie ??