avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cumpararea terenului de sub casa in cazul unei case ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cumpararea terenului de sub casa in cazul unei case retrocedate potrivit Legii nr. 112/1995

Buna ziua. Bunica mea a cumparat in 1997 o casa nationalizata dupa legea 112( in momentul cumpararii era chirias ). In 2007 a fost achitata integral. Bunica mea nu a reusit sa intabuleze casa. Ea a decedat si eu sunt mostenitorul casei. Am incercat sa demarez procedurile de intabulare si de la primarie mi s-a spus ca sunt "obligata" sa cumpar si terenul de sub constructie ( amprenta la sol ), pretul fiind de 100 eur / mp.
In contractul incheiat cu primaria in 1997 este stipulat un paragraf prin care se precizeaza ca "CUMPARATORUL DOBANDESTE SI DREPTUL DE PROPRIETATE ASUPRA TERENULUI DE SUB CONSTRUCTIE CONFORM ART 9 DIN HG 11/1997"
Intrebarea mea este noi mai trebuie sa achitam acesti bani sau suntem proprietari deja pe teren ( primaria a spus ca sunt alte hotarari care anuleaza acest paragraf ).
De asemenea casa are curte si gradina, terenul acesta neputand fi cumparat inca ( nu este lege )?????
In speranta ca cineva ne poate lamuri, va multumesc.

Alte discuții în legătură

Casele nationalizate- cumpararea terenului de sub casa mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. Bunica mea a cumparat in 1997 o casa nationalizata dupa legea 112( in momentul cumpararii era chirias ). In 2007 a fost achitata integral. Bunica ... (vezi toată discuția)
Teren aferent locuintei ofelia67 ofelia67 Am cumparat cu legea 112 o casa, suprafata 66 mp, terent aferent locuintei 79 mp, intr-o curte comuna. Dupa cumpararea casei, au aparut retrocedari de parti ... (vezi toată discuția)
Precizari - titlul de proprietate oana_moraru oana_moraru Intr-un titlu de proprietate daca avem la punctul A) dreptul de proprietate asupra locuintei in suprafata construita de xx mp, iar la punctul B) dreptul de ... (vezi toată discuția)