avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casele nationalizate- cumpararea terenului de sub casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casele nationalizate- cumpararea terenului de sub casa


Buna ziua. Bunica mea a cumparat in 1997 o casa nationalizata dupa legea 112( in momentul cumpararii era chirias ). In 2007 a fost achitata integral. Bunica mea nu a reusit sa intabuleze casa. Ea a decedat si eu sunt mostenitorul casei. Am incercat sa demarez procedurile de intabulare si de la primarie mi s-a spus ca sunt "obligata" sa cumpar si terenul de sub constructie ( amprenta la sol ), pretul fiind de 100 eur / mp.
In contractul incheiat cu primaria in 1997 este stipulat un paragraf prin care se precizeaza ca "CUMPARATORUL DOBANDESTE SI DREPTUL DE PROPRIETATE ASUPRA TERENULUI DE SUB CONSTRUCTIE CONFORM ART 9 DIN HG 11/1997"
Intrebarea mea este noi mai trebuie sa achitam acesti bani sau suntem proprietari deja pe teren ( primaria a spus ca sunt alte hotarari care anuleaza acest paragraf ).
De asemenea casa are curte si gradina, terenul acesta neputand fi cumparat inca ( nu este lege )?????
In speranta ca cineva ne poate lamuri, va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cumpararea terenului de sub casa in cazul unei case retrocedate potrivit legii nr. 112/1995 mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. Bunica mea a cumparat in 1997 o casa nationalizata dupa legea 112( in momentul cumpararii era chirias ). In 2007 a fost achitata integral. Bunica ... (vezi toată discuția)
Teren aferent locuintei ofelia67 ofelia67 Am cumparat cu legea 112 o casa, suprafata 66 mp, terent aferent locuintei 79 mp, intr-o curte comuna. Dupa cumpararea casei, au aparut retrocedari de parti ... (vezi toată discuția)
Precizari - titlul de proprietate oana_moraru oana_moraru Intr-un titlu de proprietate daca avem la punctul A) dreptul de proprietate asupra locuintei in suprafata construita de xx mp, iar la punctul B) dreptul de ... (vezi toată discuția)