Tatal meu a murit in urma cu aproape 6 luni. Suntem 3 frati. Mama (sotia defunctului) traieste. Parintii mei aveau impreuna un apartament si o casa cu teren.
Dupa deces este utila succesiunea? Este obligata mama sa faca acum succesiunea (pana in 6 luni am inteles ca sunt alte taxe si dupa 6 luni de la decesul sotului alte taxe)? Este posibil ca mama sa faca un act de mostenire lasand unuia dintre copii o parte mai mare decat i-ar reveni daca nu ar face o astfel de modificare? Adica poate sa aiba un copil "preferat" caruia sa ii lase mai mult decat altuia?
Am inteles ca sotului ramas in viata ii revine 1/2 din tot + 1/4 din cealalta jumatate, iar 3/4 din jumatatea cealalta copiilor.
Va multumesc foarte mult.
Mie nu mi se pare corect sa ma traga copii la raspundere pe munca mea sa nu pot face ce vreau si sa o dau la cine vreau eu ca doar nu ei au muncit an locu meu ,mai ales daca fratii antre ei se urasc unu pe altu si vor unu mai mult decat celalalt.Da ce ei au rabdat foame an locu meu an timp ce ei erau mici si eu a-mi trageam mancarea de la gura ca sa adun ban pe ban sa fac ceva , iar acum acel ceva sa nu am parte de el ca vezi doamne la copii le trebuie averea parintilor .Ce daca un parinte a murit alalaltu care e anca an viata trebuie sa aiba zile grele pentru lucrurile realizate de el ampreuna cu decedatu? Copii trebuie sa aiba rabdare pana sa moara si alalaltu parinte si atunci o sa aiba drepturi egale, nici unu mai mult sau mai putin.Sau poate sa dea la unu din copii, dar si la ceilalti trebuie sa le dea ca doar tot copii ei sant, si nu ai poate lasa asa fara sa le dea ceva. Asta chiar ar fi culmea nebuniei la unu sa dea tot si la ceilalti nimic. Cum vine asta pentru unu muma si pentru ceilalti ciuma?????
Ba da, un parinte poate face orice doreste cu bunurile sale in timpul vietii, insa dupa deces oricare dintre mostenitori este indreptatit sa-si ceara dreptul la mostenire si poate revendica acest lucru in instanta. Este un drept conferit de lege.
Succesiune
ContSters98379
Buna. Acum cateva luni a murit tatal meu. A ramas un apartament, noi suntem 3 frati. Mama vrea sa-mi lase mie apartamentul, cu conditia sa am grija de ea., eu ... (vezi toată discuția)