avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire si succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire si succesiune

Buna ziua. Problema mea ar fi urmatoarea: eu am ramas singurul copil al mamei mele, in urma decesului surorii mele, care are un copil. Mama, deci bunica copilului, are un apartament pe care ar vrea sa il ,,dea,, nepotului, fara ca eu sa stiu , desi eu o ajut pe mama cu ce are nevoie pentru ca asa e normal, nepotul nici nu ar putea, pentru ca este departe, locuieste in alta localitate( si este si foarte ocupat!) Daca mama face asta eu voi mai putea sa reintru in drepturile pe care mi le confera legea ca mostenitor de drept? Cand se va intampla decesul mamei( 84 ani) pentru deschiderea succesiunii ar fi necesare actele de proprietate ale apartamentului mamei in original( le ascunde de mine)? Pentru deschidere succesiune ,nepotul trebuie sa-si dea acordul sau el nu are treaba cu succesiunea?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alice.elena60 , utilizator 23:50, 3 Iunie 2020
Apartamentul nu a fost al părinților dvs? Tata mai traieste? Ati dezbătut succesiunea după acesta?
Succesiunea se deschide prin deces. A murit persoană...succesiunea este deschisă.
Procedura succesorala se deschide la cererea oricărei persoane interesate.
Dacă mama înstrăinează apartamentul din timpul vieții, practic nu veti mai avea ce sa mosteniti. Afară de cazul in care mai are si alte bunuri.
Dacă nu apucă să transmită apartamentul, la succesiune veti veni dvs si nepotul de la soră, în parti egale de 1/2 fiecare.
Mama este singura proprietara a apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament iura1729 iura1729 Buna ziua! Cazul pe care doresc sa vi-l prezint este urmatorul : Mama mea impreuna cu sora mea au locuit impreuna intr-un apartament cumparat in anul 2015, ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire petean petean incerc sa deslusesc itele incurcate ale unei actiuni urite ale unei surori in anul 1989 mama a ramas vaduva in urma casatoriei are doua fete si un baiat din ... (vezi toată discuția)