Buna seara tuturor! Ma preocupa o problema de multa vreme.In anul 2010 am avut procesc de stabilire a custodiei copilului meu si mi s-a incredintat.S-a stabilit pensia alimentara de 250ron. hotararea a ramas definitiva si irevocabila. Tatal nu respecta hotararea de a platii pensia alimentara.Inainte de incredintare era foarte violent fizic si verbal fapt ce ma determinat sa ma adresez politiei cu plangeri avand chiar si un certificat medico-legal.Acum,dupa aproape 2 ani, nici nu isi achita obligatiile legale si ma ameninta direct si telefonic, ca ma va lovii din nou daca ii mai cer sa isi achite obligatiile.As dorii sa il radiez din certificatul de nastere al minorului si sa trec copilul pe numele meu.Vreau sa stiu daca in noul Cod Civil este prevazuta asemenea situatie si care este procedura.Multumesc.
Nu puteti sa-l radiati din certificat, va ramane tatal copilului fie si numai cu numele pe hartie. Pt schimbarea numelui copilului aveti nevoie de acordul tatalui sau macar de dezacordul lui pt a hotari instanta daca motivele dvs sunt intemeiate (OG 41/2003). Ca nu contribuie tatal la intretinerea copilului, nu e un motiv pt schimbarea numelui.
Puteti sa-i faceti plangere penala pt abandon de familie daca nu-si respecta obligatiile si separat pt amenintare.
Multumesc mult pentru raspunsul d-vs.Dar ce se va intampla daca fac aceste 2 plangeri?Adica risc sa fie si mai violent pt ca merg la politie sau se iau masuri imediate?Va intreb aceste fapte pt ca imi este teama pt viata mea.Va multumesc
Din pacate nu, nu se iau masuri imediate. Il cheama pt declaratii si asa va afla de plangere iar mai departe, dvs stiti daca va fi intimidat de politie si de atentionarea lor sa se potoleasca sau nu.
Sunt persoane care nu se tem de urmari, nu constientizeaza sau n-au nimic de pierdut .
Daca e vb de un incident pe strada, rar se intampla sa va apere cineva.
Asa ar fi firesc, ca dvs sa depuneti plangere pt ca are niste obligatii ( macar banesti) de care trebuie sa se achite, daca nu munceste legal si plangerea o faceti degeaba.
Daca munceste legal, puteti executa silit hotararea- mergeti cu hotararea la un executor judecatoresc , i se va pune poprire pe salariu.
Multumesc inca o data pt raspunsul d-vs. Am inteles ca demrsurile mele ar fii inutile si nu as creea decat alte probleme cu el.Ce ma sfatuiti sa fac?Sau sa las lucrurile asa cum sunt in momentul de fata..Sa ma consolez cu ideea ca trebuie sa accept aceasta cel putin pana copilul implineste 18 ani..Va multumesc
nu ati zis daca munceste legal sau nu, incercati sa puneti in executare hotararea
Alte discuții în legătură
Proces suspendat
alynk
Am deschis un procesc pentru schimbarea programului de vizita dar a fost suspendat deoarece sunt in urmarire penala ptr. nerespectarea hotararii judecatoresti. ... (vezi toată discuția)