avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea poate fi impiedicata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea poate fi impiedicata?

In urma cu sase ani mi-a decedat mama, iar in martie tatal meu! Tatal meu dupa decesul mamei s-a imbolnavit mental....Eu si inainte de decesul mamei si dupa, mai ales ca tatal meu s-a imbolnavit, AM LOCUIT CU EI [parintii], in timp ce un frate nu a avut habar, iar de tatal meu nici nu i-a pasat, el locuind intr-alt apartament in concubinaj din 1994! Eu m-am ocupat de tatal meu , fiind si apreciat de vecinii din bloc, care nici nu gandeau ca tata va mai trai inca 6 ani, dupa decesul mamei mele, stiindu-i pe ei doi ca nu puteau merge unul fara celalalt nici dupa o paine. Mentionez ca de 4 ami sunt casatorit, sotia mea locuind in Arad si ne-am inteles sa-i port de grija tatalui meu, eu cu sotia vizitandu-ne mai rar si doar in weekend! Am hotarat aceasta pentru ca am vrut sa aratam calitatea de crestini si nu l-am fortat pe tatal meu sa vina cu noi, el ,,agatandu-se,, de peretii lui, tablourile lui, mobila lui, etc....INTREBARE: Poate fratele meu care nu a avut nici cel mai mic respect pentru tatal meu si al lui[ momindu-l cu bani] ca sa mai vina pe la tata, poate el sa impiedice succesiunea si ce drepturi are? Va multumesc anticipat si Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Nu poate sa impiedice succesiunea.
Va poate face insa probleme.
Nu are cum sa impiedice succesiunea. In schimb, are dreptul la 1/2 din toate bunurile parintilor d-vs.
Multumesc pentru raspunsurile prompte! I-am promis ca-i dau jumatate inca din urma cu sase ani , pentru ca nu sunt un iubitor al banilor, iar tot despre el, chiar miercuri,25 aprilie l-am sunat sa vina sa-si duca ce vrea el...
Cand traia inca tatal meu, de multe ori am fost avertizat de vecini, ca sa fac un Act de vanzare-cumparare, vazand ca nu-l vad pe fratele meu pe la tatal lui si tot eu, in loc sa-i apreciez pe vecini, le-am spus sa nu se amestece, ca oricum eu ii dau jumatate din suma pentru a nu pleca ,,impovarat,, in constiinta, stiind ca acolo unde sta cu , concubina, n-are nimic ce este al lui...Bine spunea Ap. Pavel:,, Caut sa fac Binele si tot Raul se lipeste de mine,,...
In timpul cat am stat cu parintii mei , eu mi-am cumparat pc, combina, frigider, masina de spalat si alte bunuri...Si acestea trebuiesc impartite? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Mostenire myryam myryam Buna ziua,in urma cu 2 luni tatalui meu i-a decedat mama,iar din partea mamei mai are o sora si un frate.Cat a trait bunica mea tatal meu a fost luat in spatiu ... (vezi toată discuția)
Mostenire,succesiune intre surori vitrege camelia_t camelia_t Buna seara Va rog sa ma ajutati pentru ca m-am interesat in aceasta speta si am primit o gramada de raspunsuri, nici unul la fel ! Am o verisoara (mama ei ... (vezi toată discuția)