avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire,succesiune intre surori vitrege
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire,succesiune intre surori vitrege

Buna seara
Va rog sa ma ajutati pentru ca m-am interesat in aceasta speta si am primit o gramada de raspunsuri, nici unul la fel !
Am o verisoara (mama ei sora cu tatal meu) care a decedat de curand. Verisoara mea a fost casatorita(sotul ei este inca in viata), dar nu au avut nici un copil.
Ea mai are o sora vitrega dupa tata.
In urma decesului as dori sa stiu cine mosteneste bunurile lasate de verisoara mea si anume :
1.casa in care locuia a fost cumparata doar de verisoara mea inainte de casatoria ei (sotul ei are si el o casa cumparata doar de el) ei locuind impreuna in casa verisoarei mele.
2.terenurile care au apartinut parintilor am inteles ca le-a impartit deja cu sora vitrega si ca sora vitrega nu mai are nici un drept.
3. in timpul vietii verisoara mea a vandut o parte din terenurile lasate mostenire de mama si de o sora a mamei ei, dar o parte din ele inca exista. In urma vanzarii terenurilor verisoara mea a avut si inca are niste bani intr-o banca.
Va rog sa-mi spuneti daca sora vitrega mai are drept la mostenirea verisoarei mele? , ce drept de mostenire are sotul in viata? si cum se impart celelalte bunuri lasate de verisoara mea.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: camelia_t , utilizator 00:40, 27 Octombrie 2016
buna seara,
Nu ne-ati spus daca parintii ei mai traiesc.
Daca da
la mostenire vine sotul cu 1/3 si parintii si sora impartind restul de 2/3.
Este vorba despre bunurile sotiei.
Daca parintii au decedat:
la mostenire va veni sotul cu 1/2 si restul este al surorii.
A se vedea art. 977 C.Civ.
ATENTIE, va trebui sa se dezbata succesiunea de pe urma bunicilor si apoi se va stabili cota fiercaruia din acele bunuri.
Parintii ei nu mai traiesc. Traieste doar sora vitrega si sotul.
Succesiunea bunicilor ? Adica trebuie sa se faca mai intai succesiunea mamei verisoarei mele ? Aici nu am inteles .puteti sa-mi explicati ? Va rog
Multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cypry cypry Tatal meu a decedat inainte de a ma naste eu, mama mea nu era casatorita cu el cand a survenit decesul. Dupa nasterea mea eu am pastrat numele de familie (de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit ... Hungan Hungan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit in 2001. Dupa succesiune apartamentul acestuia s-a impartit 1/4 matusei mele si 3/4 ... (vezi toată discuția)
Teren lasat mostenire dupa ce a fost vandut Misha4870 Misha4870 Buna ziua, Sora mea si cu mine, avem urmatoarea situatie legata de o mostenire. Bunicul nostru din partea mamei le-a vandut parintilor nostri (mamei si ... (vezi toată discuția)