Buna ziua
Va rog sa ma ajutati daca se poate in urmatoarele probleme:
de 4 ani sunt angajat al unei banci in functia de casier
1.in contractul de munca la punctul (x)- salariul sunt specificate urmatoarele:
a. salar de baza brut lunar xxxx ron
b. alte elenemente constitutive
b1.sporuri-
b2.indemnizatii-
b3.alte adaosuri-
c.orele suplimentare prestate in afara programului normal de lucru sau in zilele nelucratoare ori sarbatori legale se compenseaza cu ore libere sau platite cu un spor la salariu conform ccm aplicabil sau lefii 53/2003-codul muncii
-eu activez in campul muncii din noe.2005
nu ar fi trebuit sa beneficiez de spor de vechime incepand cu al 3-lea an de munca respectiv dec.2008 min 5% ?
-fiind casier nu ar fi fost normal sa mi se dea spor de toxicitate pentru lucru in mediu toxic- bani?
-in fiecare zi trebuia sa vin cu 15 min inainte de deschidere si stateam cel putin 15-30 min(uneori si 1ora) dupa terminarea programului de lucru cu publicul (care era si prog din CIM 8.30 ore cu 30 min pauza de masa) dar niciodata nu s-au platit ore suplimentare . nu ar fi trebuit platite aceste ore?
-in urma cu ceva timp ni s-a modificat programul de munca,marindu-se cu 30 min, printr-un mail, atat fara alte acte semnate. s-a mentionat ca pauza de masa s-a marit la 1ora cu conditia ca sa ne inlocuim intre noi , dar eu fiind singur pe post nu puteam sa-mi iau nici 30 min ..numai vorbesc de 1ora. e ok sa modifice timpul de lucru doar printr-un mail fara sa plateasca orele suplimentare cuvenite?
si a 2-a problema:
momentan in banca s-a restructurat functia de casier si ofiter clientela si s-a creaza un post nou care sa le cuprinda pe ambele
eu am primit act aditional de trecere la noua functie dar am refuzat urmand sa intru un program de restructurare colectiva si sa primesc preaviz.
in cat tim ar trebui sa mi se trimita preavizul de la instiintarea mea ca nu doresc noua functie?
e legal sa lucrez inca ca si casier din moment ce postul s-a restructurat iar eu am refuzat noul post?
va multumesc anticipat pentru timpul acordat si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra