avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune la notar sau la tribunal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune la notar sau la tribunal?

Buna seara. Situatia mea este urmatoarea: tatal meu a murit in anul 2000. Dupa 3 luni a murit bunicul meu din partea tatalui. Bunica impreuna cu doi frati ai tatalui meu au vandut terenuri ce apartineau bucunicului decedat desi succesiunea nu cred ca a fost facuta deoarece nu am primit nici o instiintare. Bunica mea a murit in anul 2012. Tatal meu mai are inca trei frati. Unul dintre ei nu este de acord sa facem susccesiunea. Acum, eu vreau sa deschid succesiune dupa ambii bunici. Se poate face prin notariat chiar daca nu toate partile succesorale sunt de acord sau se poate face direct la tribunal, si cum este mai bine astfel incat sa nu avem piedici in derularea acestei actiuni. De asemeni as dori sa stiu care este contextul legal prin care bunica mea impreuna cu doi dintre fratii tatalui meu a vandut terenurile bunicului decedat(sotului sau), pe mine excluzandu-ma din aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: Mihail nelu Ciobanu , Avocat 11:17, 1 Mai 2012
Este posibil sa fie recomandabil sa ajungeti la instanta si nu la notar.
Incercati sa consultati un avocat care sa aiba timp sa discute in amanunt toate problemele dvs.
5 minute nu cred ca vor ajunge...
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati acordat raspunsul, mi s-a confirmat ceea ce banuiam de fapt. Nu-mi ramane decat sa merg sa recuperez actele ce atesta suprafetele de teren instrainate ale terenurilor inclusiv ale celor ce inca mai sunt in proprietatea intregii familii, de la autoritatile locale si apoi sa consult un avocat in aceasta privinta.
In cazul dvs. va trebui sa faceti succesiunea numai pe calea unei actiuni in instanta.
In instanta, faceti in paralel dezbaterea succesiunii si anularea contractelor de vanzare-cumparare incheiate cu incalcarea dreptului d-vs.
Oricum, inainte trebuie verificat daca s-a dezbatut succesiunea de pe urma bunicului d-vs.Pentru declansarea procedurii succesorale in instanta, aveti nevoie de o incheiere eliberata de un notar.Cu aceasta ocazie, se vor face si verificari privind deschiderea succesiunii bunicului d-vs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire CatiI CatiI Bunica a murit in anul 1988 (bunicul murise in 1962). In dezbaterea succesorala, tatal meu impreuna cu fratii lui au renuntat la casa si curtea bunicii, in ... (vezi toată discuția)
Mostenire incalcita swamerra swamerra Buna ziua, am o problema cu o mostenire din partea bunicului meu. Bunicul meu a murit acum vreo 10 ani. Bunicul nu a lasat la nimeni partea lui, noi ... (vezi toată discuția)