avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia intra la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia intra la mostenire?

Sintem 3 frati. Tatal a murit. Mama a facut o donatie de 15.000 de euro catre unul din frati. E o donatie simpla in care nu se specifica ca ar fi cu scutire la succesiune. Mama are un apartament ce vrea sa-l impartim in 3 parti egale. Putem sau nu, dupa moartea ei, sa aducem donatia la masa credala? Daca da atunci cum se face asta?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 16:09, 2 Mai 2012
bunul donat este instrainat deci nu este supus succesiunii...
Atunci pentru ce la orice act de donatie omul e intrebat daca vrea sau nu sa fie scutit de succesiune? Care e ideea?
Numai donatiile cu scutire de raport nu intra la mostenire.

Daca donatia a fost facuta fara scutire de raport, atunci bunul respectiv se adauga la masa succesorala.
In actul de donatie nu scrie ca au scutit donatia de raport la masa succesorala. Pur si simplu scrie doar ca unul a dat si unul a primit. Deci intra automat sau trebuie sa dau in judecata?

Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2012
eugenipi, utilizator
Intra la masa succesorala.

Apleati la instanta de judecata numai daca nu va intelegeti cu privire la toate aspectele ce privesc mostenirea.

Alte discuții în legătură

Calculul liberalităților excesive pentru un contract de donație Alex_100 Alex_100 Vă rog să-mi confirmați dacă calculul de mai jos este corect. Să presupunem că un defunct deținea un apartament în valoare de 80.000 EUR, o ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala. problema reductiunii donatiilor mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Doresc sa fac succesiunea dupa mama mea. Mai am doi frati. Am primit un teren prin donatie. La succesiune care este dreptul meu? Am drept egal cu ei ... (vezi toată discuția)
Donatie cu scutire de raport. papapinguin papapinguin Buna seara, sper sa ma puteti ajuta in dilema pe care o am . Parintii mei detin un apartament si s-au decis printr-un contract de donatie cu scutire de ... (vezi toată discuția)