avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu 2 copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu 2 copii minori

Va rog sa imi spuneti cum se poate desface o casatorie cu 2 copii minori? Motivul invocat de mine, ca sotie, este lipsa respectului din partea sotului, certuri, indepartarea lui de familie, am ramas doar mama copiilor. Considera ca daca ingrijesc eu de copii el poate fii mai putin cu noi, iar cand vine in casa este deja obosit si nu mai are chef de copii. Am ajuns din pacate sa ne dorim lucruri diferite motiv pt care apar neantelegerile. Iubeste copii si este exagerat in ce ii priveste insa copii il obosesc si sfarseste prin a-i certa. Am mai discutat despre despartire insa ultima lui reactie a fost ca pot pleca daca vreau dar fara copii. Eu nu sunt de acord sa ramana copii la el, si copii vor cu mami cam tot timpul 3 si 7 ani ( varsta copiilor).

Rog sa-mi spuneti care ar fi solutiile -
1) divort din culpa comuna daca este si el de acord - trebuie sa anagajez un avocat eu sau si el? si care ar fi costurile si termenul de solutionare daca alegem calea amiabila? copii sa fie sub custodie comuna - ce inseamna ? adica ii poate lua de la mine cand vrea si sa-i tina cat vrea?
2) daca el nu e de acord sa imi lase copii, ce sanse am sa ii castig si ce costuri sunt si cat timp poate dura divortul? imi trebuie avocat si mie si lui?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 09:57, 1 Mai 2012
Este suficient daca va angjatati avocat dvs.
Insa trebuie sa aiba mare grija avocatul deoarece nu prea sunt motive temeinice si daca el nu este de acord cu divortul se poate respinge divortul.
In privinta copiilor aveti sanse insa daca nu divortati deja nu se mai discuta despre cine obtine minorii...
1.daca va intelegeti, puteti divorta elegant la notar, costurile fiind de cca. 500 de lei; in acest caz nu e nevoie de avocat;

2.chiar daca autoritatea parinteasca se exercita in comun, este bine sa se stabileasca un program de vizitare, pentru a preveni viitoare situatii nedorite;

3.daca sotul dvs. nu este de acord cu divortul, va trebui sa apelati la instanta, dar pana la urma veti divorta, pentru ca motivele invocate de dvs. sunt suficiente; este bine sa aveti si avocat, mai ales daca isi angajeaza si sotul dvs. unul; costurile difera, functie de aparatorul ales, dar cu siguranta veti plati mai mult de 500 de lei;

4.domiciliul copiilor se va stabili la dvs. daca in urma anchetei psihosociale si a celorlalte probe administrate veti acumula mai multe puncte in luarea acestei decizii de catre judecator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil ContSters245913 ContSters245913 Buna ziua, Suntem casatoriti din 2002, avem o fetita de 8 ani si din nefericire am ajuns in situatia in care nu mai reusim sa ne intelegem ca si un cuplu, ... (vezi toată discuția)
Divort popan58 popan58 despartit de 10 ani,dupa o casatorie de 21 ani,un copil minor,unul student ,cu domicilii diferite,localitati diferite,in timpul casniciei * rufele* erau ... (vezi toată discuția)
Respingere actiune de divort cernatvioleta cernatvioleta daca sotul meu a cerut desfacerea casatoriei si a afirmat ca nu au rezultat copii minori in urma casatoriei, eu pot cere respingerea actiunii daca la acea ... (vezi toată discuția)