Buna ziua,
Am citit in legea 290 /2005 ca resedinta sau domicilui trebuiesc declarate in termen de 15 zile de la modificare.
Am un vecin care locuieste in blocul nostru de aprox 4 ani. De 2 s-a casatorit cu o vecina, ea este proprietarera apartamentuli.
Doresc sa intreb daca respectivul nu trebuia sa declare schimbarea domiciliului, sau macar a resedintei, iar aceasta nu trebuie trecuta obligatoriu in buletin?
El pretionde ca are o alta proprietate si domiciliul din buletin este cel unde are proprietatea respectiva.
O intrebare ce decurge din prima: Respectivul are dretul sa faca ce doreste in acest bloc, daca n-are domiciliul sau resedinta aici, doar pentru faptul ca are sotia in acest bloc si locuieste aici?
Era / este obligat sa isi faca viza de resedinta, ati citit unde trebuie.
In privinta domiciliului are dreptate, nu poate fi obligat sa si-l schimbe, viza de resedinta este suficienta pentru a fi in legalitate.
In legatura cu dreptul de a face ce doreste in acel bloc nu imi dau seama la ce va referiti, dati niste detalii :)
Multumesc pentru raspunsurile primite.
Am sa fac sesizare la Sectia de Politie, pe tema resedintei.
In ce priveste actiunile vecinului, am luat unele masuri prin actiuni inclusiv penale, nu vreu sa mai intru in detalii.
- NU cred ca este urmarit inca, dinpotriva, e protejat de agentii de politie.
De aceea nici nu cred ca voi avea sanse in plangerile mele penale.
Apropo de ce face in numele dreptului de proprietate - ultimul lucru, a decis sa ingradeasca trecerea pe linga bloc - a complectat gardul viu cu bete si bolovani, sa nu mai pot iesi direct in strada mergand pe langa bloc ci doar pe allea principala. Am reclamat la Primarie, sper sa rezolve ei.
Problemele grave insa sunt altele: amenintarile cu moartea, cu scosul afara din casa, injuraturiele, etc.
Putine sanse ca politia noastra sa miste vre-un deget.
Multulesc mult pentru ajutor! - Nu eram in clar daca mai exista sau nu obligatia de a declara resedinta (vechea viza de flotant).
Din cate stiu eu 2 m de langa bloc apartin locatarilor la comun, exact ca si casa scarii, subsolul ori podul, mai mult decat atat nu poate ingradi domeniul public. Trebuie sa va uitati in legea locuintei si cea a drumurilor publice.
Luare in spatiu
LoredanaP
I-am luat pe mebrii familiei mele ( 4 persoane) in spatiu in apartamentul meu, acestia nelocuind cu mine, avand casa lor, insa nu in bucuresti. Daca exista o ... (vezi toată discuția)