avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public sau personal contractual? Cum e mai ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public sau personal contractual? Cum e mai bine?

Eu am terminat in urma cu ceva ani Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei. Acum in Iulie dau si examenul de disertatie. Am lucrat pana acum (am 23 de ani vechime) pe un post de studii medii in cadrul unui DGASPC din Bucuresti ca inspector (personal contractual) Acum am doua posibilitati de a trece pe studii superioare si nu stiu care din cele doua ar fi mai avantajoase pt mine pe termen lung, dpdv financiar. Unul din posturi ar fi ca educator de specialitate in cadrul protectiei copilului. Aici as porni ca debutant pe un post de personal contractual, desi eu am mai lucrat ca educator cu studii medii aproximativ 10 ani. Celalalt post ar fi de inspector in cadrul directiei sociale, ceea ce ar insemna sa trec pe functionar public, studii superioare dar tot debutant. Nu stiu ce sa fac. Va rog sfatuiti-ma! spuneti-mi care este perioada de debutant pe personal contractual si care pe functionar public? Ce ar trebui sa fac pt a fi in avantajul meu? multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 18:09, 3 Mai 2012
daca la momentul actual, aveti calitatea de functionar public, la dgaspc, se va face eventual, examen de promovare in clasa. daca sunteti contractual...se va face concurs de angajare, pentru ca dobandirea unei diplome de studii superioare, nu e un criteriu care stabileste contractualilor dreptul de a promova in functie:)
Multumesc, dar nu asta am intrebat.
Salariile sunt aproximativ egale, iar sporurile nu difera. Contractualul are o situatie mai lejera in sensul ca nu depune juramant, nu depune declaratie de avere/interese, poate sa-si faca firma linistit, sa faca cumul de functii...ca si atingere a gradului maxim, timpul este la fel de lung: 9 ani, atat pentru contractuali cat si pentru functionari publici. Ca sa nu zic ca promovarea pe parcursul carierei este mai simpla pentru contractuali decat pentru functionari (ori, cel putin asa mi se pare mie).
Sicer, la momentul actual mergeti pe mana contractualilor. Mari diferente intre cele doua categorii nu exista, financiar vorbind, de stabilitate pe post nu prea mai poate fi vorba, ca si contractual avand o mult mai mare libertate de miscare in ce priveste un al doilea job, alte atributii...Parerea mea.
nu asta ati intrebat....dar, eu v-am spus care sunt ipotezele legale, pentru a putea face ceva cu diploma aia...insa, dupa cum expuneti problema, se pare ca aveti deja o treaba aranjata, urmand ca doar sa optati pentru una din cele doua posibilitati (mai ales avand in vedere ca nu sunteti dvs. fix persoana care trebuie sa decida si pe cale de consecinta, decidentul, aspteapa sa-i comunicati ce va coafeaza), exceptand faptul ca in ambele, trebuie concurs. Faceti-va contractual, ca e mai bine si finaciar, si pentru corpul functionarilor publici. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe studii superioare ktrynl ktrynl Lucrez ca inspector la Serviciului de Informare Cetateni, din cadrul DGASPC. Bucuresti. Am absolvit facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei in anul ... (vezi toată discuția)
Promovarea personalului contractual alycam82 alycam82 Buna ziua! m-am consultat cu mai multi colegi in domeniu, dar fiecare are alta opinie, tocmai de aceea m-am gandit sa va solicit ajutorul : ,,Promovarea ... (vezi toată discuția)