avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere apartament

Am locuit intr-un apartament cu chirie,contractul nu a fost legalizat,nu am avut viza de flotant,iar proprietarul ne-a anuntat cu 15 zile inainte ca trebuie parasit apartamentul. Noi i-am lasat o garantie de 300 de euro din care sa achite restul de cheltuieli ramase. Acum el spune k i-am stricat usi,paturi,ceea ce nu este adevarat,si mai vrea si niste bani in plus de la noi,ne ameninta ca daca nu ii primeste o sa recurga la alte mijloace. Ce poate face el?
Cel mai recent răspuns: Tomita Alexandru , Avocat 13:27, 25 Iulie 2012
Legal nu poate face absolut nimic. Informati-l ca daca nu se potoleste ii veti face reclamatie ca nu a inregistrat contractul la finante si ca aveti martori si dovezi. (ex. chitante utilitati platite din contul dvs. etc) Uzura obisnuita este normala si nu ar trebui sa va retina garantia.
Acum el spune ca de fapt a inregistrat acel contract. Ce se poate intampla?
Putin probabil sa-l fi inregistrat. Solicitati copia dvs. cu stampila de la finante. Cititi contractul, acolo vedeti la ce v-ati angajat cand l-ati semnat. In general este limitat la acea garantie de 300 de eur ce se opreste in caz de datorii sau alte daune. Si cand inchiriezi o masina, poti s-o faci praf in primul copac si raspunzi in limita garantiei de 100-200 de euro.
Am locuit intr-un apartament timpt de 8 luni,dupa care proprietarul m-a dat afara spunand k a gasit pe altcineva. Am facut la inceput un contract prin agentie,dar nu stiu daca proprietarul l-a legalizat. La el a ramas garantia de 300 de euro si o suma de 300 ron cu care ar fii trebuit sa achite datoriile care mi-au mai ramas. Zilele trecute am primit o notificare cum ca trebuie sa ii dau 4600 ron pentru cheltuieli intretinere si daune facute de mine in apartament,de exemplu pat rupt,si alte lucruri,zicand ca el a adus un expert care a evaluat casa,iar daunele sunt de 2000 ron,ceea ce nu este adevarat,totul a fost asa cum l-am primit,apartamentul fiind si destul de vechi. Nu mi-a venit sa cred cum poate minti in halul ala,dar mai ales sa imi ceara suma aceea enorma de bani. Ce pot face?
destela a scris:

Si cand inchiriezi o masina, poti s-o faci praf in primul copac si raspunzi in limita garantiei de 100-200 de euro.

Destela, te inseli. Cu tot respectul. Daunele intentionate sau neasigurabile (sofer baut, alt sofer fata de cel din contract) sunt acoperite integral de titularul de contract.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2012
Tomita Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie mariw mariw Am locuit intr-un apartament timpt de 8 luni,dupa care proprietarul m-a dat afara spunand k a gasit pe altcineva. Am facut la inceput un contract prin ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea conditiilor de inchiriere NINA95 NINA95 In primul rand, buna dimineata. in data de 26 martie anul curent am incheiat un contract de inchiriere de mana cu o persoana fizica, cu suma lunara de 130 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am eliberat ieri apartamentul in care am locuit cu ... Plenod25 Plenod25 Buna ziua! Am eliberat ieri apartamentul in care am locuit cu chirie in ultimul an - la finalul perioadei contractuale. La semnarea contractul s-a semnat si ... (vezi toată discuția)