avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am eliberat ieri apartamentul in care am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am eliberat ieri apartamentul in care am locuit cu ...

Buna ziua!

Am eliberat ieri apartamentul in care am locuit cu chirie in ultimul an - la finalul perioadei contractuale. La semnarea contractul s-a semnat si un proces verbal de predare-primire cu inventarul apartamentului, inventar ce a fost gasit in aceeasi stare ca la incheierea contractului, cu o mica exceptie. Peretii prezinta mici urme de uzura, iar proprietarul a aproximat (nejustificat din punctul meu de vedere) ca apartamentul necesita revopsire in proportie de 60%. Urmele sunt mici, insesizabile in anumite locuri, dar motivul invocat de locator ar fi ca apartamentul nu a fost predat "igienizat" cum este mentionat in contract, retinand 3000 RON din garantie in contul revopsirii.

Am atasat obiectii la procesul verbal de predare-primire si as dori sa merg in instanta pentru recuperarea celor 3000 RON.

Garantia este suficienta pentru a acoperi toate costurile, insa sa dori sa stiu in schimb, daca pe baza obiectiilor din procesul verbal locatorul poate invoca ulterior faptul ca procesul de reparatie a fost ingreunat si sa ceara daune in acest sens.

Daca va decide sa foloseasca cei 3000 RON pentru reparatii, il pot da in judecata fara a exista riscul sa apara alte cheltuieli pentru mine in afara celor de judecata?

Alte discuții în legătură

La inchiriere cine plateste uzura normala a peretilor ? Georgian3 Georgian3 Am locuit cu chirie cca 10 ani intr-o garsoniera si acum cand plec proprietarul doreste ca eu sa ii fac peretii in toata garsoniera... Peretii erau ok cand am ... (vezi toată discuția)
Cine suporta aceste cheltuieli(de renovare) in cazul unui apartament inchiriat? miki3 miki3 Va rog sa-mi spuneti si mie cine ar trebui sa suporte cheltuielile de zugravire si curatenie a unui apartament in situatia in care chiriasul locuieste in acel ... (vezi toată discuția)
Refuzul returnarii garantiei Beatricemb Beatricemb Buna ziua, Tocmai am predat un apartament in care am stat cu chirie timp de 2 ani. Am stat acolo cu contract si am dat la inceput o garantie echivalenta cu ... (vezi toată discuția)