Am eliberat ieri apartamentul in care am locuit cu chirie in ultimul an - la finalul perioadei contractuale. La semnarea contractul s-a semnat si un proces verbal de predare-primire cu inventarul apartamentului, inventar ce a fost gasit in aceeasi stare ca la incheierea contractului, cu o mica exceptie. Peretii prezinta mici urme de uzura, iar proprietarul a aproximat (nejustificat din punctul meu de vedere) ca apartamentul necesita revopsire in proportie de 60%. Urmele sunt mici, insesizabile in anumite locuri, dar motivul invocat de locator ar fi ca apartamentul nu a fost predat "igienizat" cum este mentionat in contract, retinand 3000 RON din garantie in contul revopsirii.
Am atasat obiectii la procesul verbal de predare-primire si as dori sa merg in instanta pentru recuperarea celor 3000 RON.
Garantia este suficienta pentru a acoperi toate costurile, insa sa dori sa stiu in schimb, daca pe baza obiectiilor din procesul verbal locatorul poate invoca ulterior faptul ca procesul de reparatie a fost ingreunat si sa ceara daune in acest sens.
Daca va decide sa foloseasca cei 3000 RON pentru reparatii, il pot da in judecata fara a exista riscul sa apara alte cheltuieli pentru mine in afara celor de judecata?