Nerespectarea de catre salariat a termenului de preaviz reprezinta abatere disciplinara, care justifica sancţionarea sa disciplinara, inclusiv prin desfacerea contractului de munca.
De ce nu incercati o incetare a c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. - , situatie in care nu se acorda preaviz?
Am inteles, mi se desface contractul de munca, dar altceva poate sa-mi faca firma respectiva?
lucrez la Leonardo "celebra" firma de incaltamninte.
Eventual, sa astept mult dupa acte, salariu.
Altceva nu are ce sa va faca decat daca ati cauzat un prejudiciu acestei societati ...
Potrivit art.8 alin.3 lit.asi b din HG nr.500/2011 coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii
In caz de refuz, va puteti adresa ITM-ul care poate sanctiona contraventional pe angajator in cazul in care nu va elibeaza documentele solicitate de catre dvs.
Plata salariului , in principiu, se va face la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Demisie
balazszsuzsa
Nu mai doresc sa lucrezi la o anumita firma, pentru ca se lucreaza in ture, si de noapte si nu mai rezist.Am plcat de pe o zi pe alta, ce se poate intampla, ce ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz
UnDac
Buna,
M-am angajat de ceva vreme si la inceput era totul lapte si miere. Apoi am aflat si ce era dupa gard. Salariul nu e cat mi s-a spus la interviu, ... (vezi toată discuția)