avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Situatie: din 2000 platesc 25% din salariu prin hotarare judecatoreasca si oprire din salariu. In 2009 mi-a fost taiat 25% din salariu. In 2004 m-am recasatorit si in 2008 sa nascut al doilea copil cu noua sotie.
Intrebare: 1. Cum si daca mai pot sa diminuez suma si daca mai pot sa recuperez ceva prin diminuarea plati in continuare?
Situatie: in septembrie 2013 face 18 ani.
Intrebare: care sunt situatiile in care as putea sa nu mai platesc pensie, sau ce as putea sa fac eu sa nu mai platesc?
Pensia de intretinere este datorata pana la majoratul copilului. Insa, daca acesta decide sa dea admitere intr-o institutie de invatamant superior, va continua sa primeasca pensia de intretinere pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea vasreti de 25 de ani. Pensia trebuie platita indiferent de forma de invatamant frecventata de copil si chiar daca cesta primeste bursa.
Puteti depune cerere la instanta pt micsorarea pensiei, depuneti dovada veniturilor dvs si certificatul de nastere al celui de-al doilea copil.
Nu aveti ce sa faceti sa nu mai platiti, e copilul dvs minor si ii datorati intretinere. Nu veti mai datora pensie dupa ce copilul va implini 18 ani daca nu va mai urma cursurile unei facultati.
Suma ce v-a fost retinuta din salariu a fost in suma fixa hot in instanta, astfel nu puteti recupera nimic din urma, asa cum nici mamica nu a incasat mai mult de cate ori v-a fost marit salariul
Instanta judecatoreasca va putea mari sau micsora obligatia de întretinere, sau a hotarî, încetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da întretinerea sau nevoia celui care o primeste.


Astfel, o conditie esentiala pentru a se modifica cuantumul pensiei de întretinere este sa fi intervenit o schimbare în ceea ce priveste mijloacele debitorului sau în ceea ce priveste nevoia creditorului obligatiei de întretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil CatanaNelu CatanaNelu Cei doi copii ai mei au fost incredintati in urma divortului spre custodie fostei sotii si am fost obligat la plata pensiei de intretinere copii, dar pana la ... (vezi toată discuția)
Schimbare nevoii celui care primește plata pensiei de întreținere. Roxana-Ana Roxana-Ana Bună ziua! Situație: părintelui divorțat i s-a încredințat spre creștere și educare copilul și primește lunar dreptul copilului la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara fluerariu fluerariu as dori sa stiu care este procentul din salariu obtinut in strainatate cu documente pentru un copil (pensie alimentara)?? (vezi toată discuția)