avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reexpertizare caz
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reexpertizare caz

este posibil ca intanta sa aprobe reexpertizarea cazului dupa trei ani?este vorba de un proces penal in care inculpatul cere reepertizare desi s-afacut si expertiza INEC iar procurorul de caz spune clar in rechizitoriu ca vina ii apartine in exclusivitate.cine va face reepertizarea?VA DURA IARASI ALTI TREI ANI?
Expertiza este efectuata de expertul numit de organul de urmarire penala sau de instanta, la cerere sau din oficiu.In cazul in care expertiza urmeaza sa fie efectuata de un laborator de expertiza criminalistica, de un serviciu medico-legal sau de orice institutie de specialitate, expertul este desemnat de conducerea acestor institutii.

Organele judiciare stabilesc obiectul expertizei, intrebarile la care trebuie sa raspunda expertul si termenul in care urmeaza a fi executata expertiza.Rezultatul ei se consemneaza in raportul de expertiza.
domnisoara av.stoica ioana,va reamintesc ca s-a facut expertiza criminalistica a cazului iar dosarul a ajuns in instanta dupa trei ani de la producerea accidentului.rezultatele expertizei au fost cunoscute de acum doi ani.intrebarea mea era daca instanta poate accepta reexpertizarea cazului desi concluziile sunt clare:inculpatul vinovat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert parte iris141 iris141 Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu clarificari referitoare la rolul expertului parte in cazul efectuarii unei expertize criminalistice (accident rutier) ... (vezi toată discuția)
Expertize grafologice ce nu reflecta realitatea lcky71 lcky71 In urma unor constatari tehnico-stiintifice grafice facute de catre de catre doua organe: 1. laboratorul criminalistic al MI din cadrul IPJ arondat; ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafoscopica sau raport de constatare tehnico-stiintifica? alexandrugroza alexandrugroza Buna ziua tuturor. Intr-un dosar penal s-a atasat un raport de constatare tehnico-stiintifica prin care un expert din cadrul IPJ a pus concluzii cu privire la ... (vezi toată discuția)