avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de somaj daca am fost concediat pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de somaj daca am fost concediat pentru abateri grave?

Buna ziua,
Daca am fost concediat cu art.61 lit a(abateri grave....) pot beneficia de somaj?Are vre-o importanta(ma ajuta in vre-un fel in depunerea actelor de somaj) daca sunt in proces cu aceasta companie sa-mi demonstrez nevinovatia
Va rog un raspuns!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:16, 2 Mai 2012
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca incetarea contractului individual de munca (CIM) sa nu va fie imputabila dvs.
- Concedirea cu art.61, lit.a) din Codul muncii va este imputabila si nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Procesul cu angajatorul poate sa tina mult si mai discutam atunci cand se termina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar somaj ContSters275732 ContSters275732 am fost sanctionata cu desfacerea disciplinara a contractului individual de munca in conformitate cu articolul248 alin.1,litera e, coraborat cu art 61 lit a ... (vezi toată discuția)
Somaj ? miluma miluma Pot sa cer somaj daca am contractul de munca desfacut cu art.61 alin(1) lit.a din codul muncii? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj dadriana2 dadriana2 buna ziua as dori si eu sa stiu in cazul in care contractul de munca e desfacut cu litera a mai an dreptul la somaj? (vezi toată discuția)