avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O persoana cu pensie sociala este asigurata in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O persoana cu pensie sociala este asigurata in sistemul public de sanatate?

Buna ziua! am o nelamurire cu privire la faptul ca,o persoana daca face parte dintr-o familie care beneficiaza de pensie sociala este asicurata la CASA DE ASGURARI DE SANATATE?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:59, 2 Mai 2012
Persoanele care fac parte dintr-o familie care are dreptul la ajutor social, potrivit Legii nr[/b416/2001, cu modificările şi completările ulterioare,sunt asigurate fara plata contributiei
Daca la acest ajutor social va refereati,trebuie sa va prezentati la casa de sanatate,cu:
- actul de identitate
-adeverinţa eliberată de primăria localităţii de domiciliu, din care să rezulte căva încadrati în categoria persoanelor care au dreptul la ajutor social.
Vi se va elibera adeverinta de asigurat.

Daca insa va refereati la indemnizatia sociala pt. pensionari,asta inseamna ca cineva din familie este pensionar cu o pensie mai mica de 350 lei si i s-a acordat aceasta indemnizatie pana la suma de 350lei.In acest caz persoana pensionara este asigurata fara plata contributiei.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar alocatie monoparentala & asigurare de sanatate IlieRemus IlieRemus Buna ziua , prin \\"gura targului \\" am auzit ca persoana titula al alocatiei momoparentala este si beneficiarul unei asigurari de sanatate ??? Nu am mai ... (vezi toată discuția)
Sanatate loly52 loly52 Buna ziua. .Am probleme de sanatate si nu sunt inscrisa la nici un medic de familie . Nu am bani sa platesc la casa de asigurari deoarece nu am un loc de ... (vezi toată discuția)
Calitatea de coasigurat soledad soledad in ce conditii si daca poate fi coasigurat fiul/fiica sub 26 de ani, care nu lucrează, dar nu este nici elev nici student. nu are nici proprietati nici alte ... (vezi toată discuția)