avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

sanatate

Buna ziua. .Am probleme de sanatate si nu sunt inscrisa la nici un medic de familie . Nu am bani sa platesc la casa de asigurari deoarece nu am un loc de munca .Cum asi putea beneficia de asistenta medicala ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 17:00, 7 Septembrie 2016
Daca faceti parte dintr-o familie care are dreptul la ajutor social, potrivit Legii nr. 416/2001, cu modificarile si completarile ulterioare,atunci puteti beneficia de asigurare medicala fara plata contributiei Va prezentati la Casa de Sanatate cu urmatoarele documente:

-copie act de identitate,
-adeverinta eliberata de primaria de care apartineti (D.G.A.S.P.C.) din care sa rezulte ca va incadrati in categoria persoanelor care au dreptul la ajutor social.
- Cerere de obtinere a adeverintei de asigurat (Anexa1)o solicitati la casa

De asemenea,daca in familie sotul dvs este salariat ,aveti posibilitatea sa deveniti coasigurata a acestuia .
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar alocatie monoparentala & asigurare de sanatate IlieRemus IlieRemus Buna ziua , prin \\"gura targului \\" am auzit ca persoana titula al alocatiei momoparentala este si beneficiarul unei asigurari de sanatate ??? Nu am mai ... (vezi toată discuția)
Fratele poate fi coasigurat la sanatate? tanase_mara tanase_mara Il pot trece pe fratele meu pe asigurarea mea medicala daca nu are venit? (vezi toată discuția)
Asigurare medicala ninasave ninasave Sotul meu beneficiaza de ajutor social . Eu nu lucrez nu am surse de vanit si nici ajutor social . La casa de sanatate mi s-a apus ca nu pot fi coasigurata la ... (vezi toată discuția)