avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiar alocatie monoparentala & asigurare de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiar alocatie monoparentala & asigurare de sanatate

Buna ziua , prin "gura targului " am auzit ca persoana titula al alocatiei momoparentala este si beneficiarul unei asigurari de sanatate ??? Nu am mai auzit de acesta situatie .
Intrebare :
Exista vreo prevedere in acest sens ?? daca da care .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:55, 12 Iunie 2014
Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii

ART. 213
....
(2) Sunt asigurate persoanele aflate in una dintre urmatoarele situatii, pe durata acesteia, cu plata contributiei din alte surse, in conditiile prezentei legi:
... g) persoanele care fac parte dintr-o familie care are dreptul la ajutor social, potrivit Legii nr. 416/2001, cu modificarile si completarile ulterioare;

Ordinul nr. 617/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv asigurat fara plata contributiei:

ART. 20
(1) Dovada calitãţii de asigurat în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate se realizeazã printr-un document justificativ - adeverinţã, eliberat de CAS, potrivit fiecãrei categorii de persoane, pe baza urmãtoarelor documente:
....
l) pentru persoanele care fac parte dintr-o familie care are dreptul la ajutor social, potrivit Legii nr. 416/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, actul de identitate şi adeverinţa eliberatã de primãria localitãţii de domiciliu, din care sã rezulte cã acestea se încadreazã în categoria persoanelor care au dreptul la ajutor social; ...
(2) Asiguratul are obligaţia de a anunţa în termen de 15 zile calendaristice medicul de familie şi CAS despre orice schimbare care poate conduce la modificarea condiţiilor de dobândire a calitãţii de asigurat fãrã plata contribuţiei.
(3) În condiţiile în care persoanele beneficiare ale documentului prevãzut la alin. (1) nu mai îndeplinesc una dintre condiţiile în baza cãrora au beneficiat de asigurarea socialã de sãnãtate fãrã plata contribuţiei sau cu plata contribuţiei din alte surse, valabilitatea documentului prevãzut înceteazã de drept de la acea datã.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala ninasave ninasave Sotul meu beneficiaza de ajutor social . Eu nu lucrez nu am surse de vanit si nici ajutor social . La casa de sanatate mi s-a apus ca nu pot fi coasigurata la ... (vezi toată discuția)
Calitatea de coasigurat soledad soledad in ce conditii si daca poate fi coasigurat fiul/fiica sub 26 de ani, care nu lucrează, dar nu este nici elev nici student. nu are nici proprietati nici alte ... (vezi toată discuția)
Coasigurat pe relatia copil - parinti marosan emil marosan emil Sunt angajat pe teritoriul Romania si am toate impozitele platite catre CAS. Mama mea nu este angajata - poate fi coasigurata in Romania pe relatia ... (vezi toată discuția)