avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se poate proceda pentru a-si lua lucrurile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se poate proceda pentru a-si lua lucrurile personale?

x casatorita cu y. x a depus cererea de divort, a parasit domiciliul comun deoarece y consuma alcool si nu se mai putea locui impreuna cu dansul, dupa care acesta a inlocuit iala. La cateva zile, x se deplaseaza la domiciliul comun pentru a-si lua obiecte de imbracaminte si incaltaminte, dar y si parintii sai sar la bataie si nu poate sa isi ia lucrurile.
are x o posibilitate legala de a-si lua lucrurile de stricta necesitate: imbracaminte, incaltaminte, carti , etc? se poate adresa politiei?
calea este ordonanta presedintiala. pe aceasta cale sotia poate cere o lista de bunuri pe care y sa fie obligat sa le predea
ordonanta trebuie pusa in executare de catre un executor judecatoresc, banuiesc
chiar si asa dureaza aproximativ 2 saptamani, o alta solutie mai rapida, nu exista?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara copii cu partaj oana2015 oana2015 Buna seara si Hristos a Inviat Sunt casatorita de 10 ani, nu am copii, am achizitionat un apartament in 2006 la care platim rate. Cum procedez cu divortul ... (vezi toată discuția)
Rata credit asaveid asaveid x si y sunt in divort. in timpul casatoriei au luat un credit de nevoi personale, iar banii i-au investit in totalitate in locuinta comuna. x locuieste in acea ... (vezi toată discuția)
As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)