avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara copii cu partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara copii cu partaj

Buna seara si Hristos a Inviat

Sunt casatorita de 10 ani, nu am copii, am achizitionat un apartament in 2006 la care platim rate. Cum procedez cu divortul si impartirea bunurilor mobile, masina?Eu am parasit domiciliul si el a schimbat butucul la usa, nu mi pot lua nimic din propria casa.

Va rog daca se poate sa ma sfatuiti cum sa procedez .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:37, 16 Aprilie 2015
Deschideti proces si rezolvati judecatoreste daca amiabil nu se poate.
Si pentru lucrurile dvs. tot prin proces se rezolva in mod legal dar se poate si pe calea ordonantei presedintiale.
Pe calea ordonantei presidentiale ?puteti fi mai explicit?
Este obligat sa va dea lucrurile personale care se constituie in bunuri proprii conform legii. Depuneti o sesizare la sectia de politie.

Partajul priveste atat bunurile cat si creditul luat in timpul casatoriei.
Buna ziua.
fiind vorba de un bun imobil comun, si dvs aveti in egala masura cu sotul, dreptul de a locui in acel apartament. dansul nu are nici un drept sa schimbe butucul la usa.
puteti apela la organul de politie pt a-l obliga pe sot sa va lase sa intrati si sa locuiti in apartament . daca acesta insa va refuza, va fi amendat de catre politie , iar dvs veti putea sa solicitati in procesul de partaj sa va despagubeasca cu jum din contravaloarea chiriilor pe care le platiti, in cazul in care veti locui cu chirie.

pt recuperarea bunurilor mobile, aveti la indemana ordonanta presedintiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri proprii copilului lupianca lupianca De cand m-a alungat din casa (cca. 4 luni) ma tot rog de sotul meu cu care sunt in divort sa imi dea lucrurile personale ale copilului: caruciorul copilului, ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac iriss_69 iriss_69 Eu sunt divortata din 2007 dar nu am facut partajul. Fostul meu sot a schimbat yala la apartament. Apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei, iar ... (vezi toată discuția)
Drept civil total3r total3r sant casatorita de 16 ani cu un copil minor din alta casatorie si timp de 15 zile am fost pt un tratament la tg mures dupa revenirea mea in localitatea de ... (vezi toată discuția)