Sunt casatorita de 10 ani, nu am copii, am achizitionat un apartament in 2006 la care platim rate. Cum procedez cu divortul si impartirea bunurilor mobile, masina?Eu am parasit domiciliul si el a schimbat butucul la usa, nu mi pot lua nimic din propria casa.
Va rog daca se poate sa ma sfatuiti cum sa procedez .
Va multumesc
Deschideti proces si rezolvati judecatoreste daca amiabil nu se poate.
Si pentru lucrurile dvs. tot prin proces se rezolva in mod legal dar se poate si pe calea ordonantei presedintiale.
Buna ziua.
fiind vorba de un bun imobil comun, si dvs aveti in egala masura cu sotul, dreptul de a locui in acel apartament. dansul nu are nici un drept sa schimbe butucul la usa.
puteti apela la organul de politie pt a-l obliga pe sot sa va lase sa intrati si sa locuiti in apartament . daca acesta insa va refuza, va fi amendat de catre politie , iar dvs veti putea sa solicitati in procesul de partaj sa va despagubeasca cu jum din contravaloarea chiriilor pe care le platiti, in cazul in care veti locui cu chirie.
pt recuperarea bunurilor mobile, aveti la indemana ordonanta presedintiala.
Cum sa fac
iriss_69
Eu sunt divortata din 2007 dar nu am facut partajul. Fostul meu sot a schimbat yala la apartament. Apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei, iar ... (vezi toată discuția)
Drept civil
total3r
sant casatorita de 16 ani cu un copil minor din alta casatorie si timp de 15 zile am fost pt un tratament la tg mures dupa revenirea mea in localitatea de ... (vezi toată discuția)