avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare durata contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare durata contract

Buna ziua,

am un contract care initial a fost incheiat pe durata nedeterminata, iar acum partile au convenit prin act aditional sa modifice durata in determinata de 3 luni si salariul etc. Incerc sa operez in Revisal modificarea, insa cand verific imi apar 2 contracte active si cel pe durata nedeterminata si cel pe perioada determinata..Cum pot regla situatia aceasta. Daca modific si trec inactiv la cel initial, mi-e teama sa nu am alte probleme ref la data operarii in revisal a inactivitatii contractui . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 11:46, 7 Mai 2012

Multumesc pentru lamurire. Nu, eu am vrut sa inregistrez prin act aditional modificarea duratei, asa cum a avut ea loc. Oare as putea opera in Revisal doar modificarea salariului, fara sa operez durata, ea ramanand totusi determinata confrom actului aditional dintre parti ? Din pacate am parte de astfel de modificari ciudate dar asta este situatia, partile pot decide orice modificare contractuala pe care legea o permite, doar Revisalul nu.

CIM pe perioada determinata se incheie numai conform art.83 Codul Muncii

Art. 83. [cazurile de incheiere a contractului individual de munca pe durata determinata]
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
b) cresterea si/sau modificarea temporara a structurii activitatii angajatorului;
c) desfasurarea unor activitati cu caracter sezonier;
d) in situatia in care este incheiat in temeiul unor dispozitii legale emise cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de persoane fara loc de munca;
e) angajarea unei persoane care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta;
f) ocuparea unei functii eligibile in cadrul organizatiilor sindicale, patronale sau al organizatiilor neguvernamentale, pe perioada mandatului;
g) angajarea pensionarilor care, in conditiile legii, pot cumula pensia cu salariul;
h) in alte cazuri prevazute expres de legi speciale ori pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte sau programe.

Dar este de admirat "hotararea" (determinarea) dvs.

[ link extern ]

Eu am avut probleme "de REVISAL" atunci cand am procedat la incetarea CIM inainte de a expira termenul pentru care a fost incheiat contractul!

Interesanta discutia!

:coffee:

@ Herra
Depinde si de temeiul de drept al incetarii raportului de munca ... daca ati bifat art.56 lit.i C.mun., atunci banuiesc ca ati intampinat probleme ...
1. Am facut incetarea in temei art.55b-la cerere
Problema este ca la rubrica "interval vechime" ex. 04.05.2012-31.12.2012,ramane 04.05.2012-31.12.2012...asa cum a fost stabilita clauza pentru CIM cu durata determinata... desi incetarea este in 30.06.2012,(la cerere), asa cum bine apare in raportul salariatului, la rubrica "data incetarii"

2. Fac acum o simulare cu art.56 lit.i sa vad...rezultat identic...(desi ar fi eronat sa fac desfacerea cu acest articol, atat timp cat am stabilit ca acest CIM inceteaza la 31.12.2012...
Nu are cum sa fie asa ....normal , intervalul de vechime ar trebui sa fie pana la 30.06.2012 ... ati vorbit cu cei de la ITM - IT ?
Nu, nu am vorbit.....Nici nu m-am gandit sa vorbesc. Faceti o simulare pe o firma "incerc" sau "proba"....sa vedeti ca asa este. O sa vorbesc luni si postez.
:coffee:

Alte discuții în legătură

Prelungire cim Marinescu_And Marinescu_And Buna ziua! As dori si eu sa ma informati cu privire la modificarea unui CIM pe perioada determinata. A fost incheiat pe data de 29.03.2011 pe per. determinata ... (vezi toată discuția)
Urgent..... prelungire contract pe revisal nou cioc natalia cioc natalia Buna ziua, va rog mult de tot un raspuns cat mai urgent: Maine, 04.10.2011 imi expira un contract la salariatul X, iar legal, azi, 03.10.2011 trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Incetare cim revisal anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : vreau sa fac incetarea cim (perioada nedeterminata prin demisie) in revisal ...contracte...incetare....aleg ... (vezi toată discuția)