avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Achitarea taxei judiciare de timbru si a timbrului ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Achitarea taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar

Spuneti-mi va rog daca odata cu cererea de chemare in judecata trebuie depuse si timbre judiciare si cate astfel de timbre trebuie depuse?
Alte taxe in afara de cea judiciara de timbru (care am inteles ca se stabileste dupa depunerea cererii) mai trebuie platite inainte sa merg la registratura cu cererea de chemare in judecata?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: fcam , utilizator 18:14, 3 Mai 2012
taxa timbru si tb judiciar se stabileste in functie de obiectul cererii, unele actiuni sunt scutite de taxa timbru, ex plg. contraventionala,
Legea taxelor de timbru prevede ca taxele de timbru se platesc anticipat. In practica, daca odata cu cererea de chemare in judecata nu anexati si dovada achitarii taxei judicare de timbru, veti fi citat cu mentiunea ca pana la primul termen de judecata sa achitati aceasta taxa. In afara de taxa judiciara de timbru trebuie sa achizitionati si timbre judiciare (se gasesc la Posta Romana) care se imprima pe cererea de chemare in judecata. Aceasi situatie pe care v-am explicat-o anterior, se va aplica si in situatia in care nu atasati cererii, timbrele judiciare aferente
Multumesc frumos pentru precizari.

Nu doresc sa platesc taxa de timbru judiciar inainte de introducerea cererii de chemare in judecata deoarece nu stiu exact despre ce fel de cerere de chemare in judecata este vorba si pe cale de consecinta nu cunosc nici valoarea taxei de timbru.
Dorim sa solicitam plata unei sulte care din pacate nu este prevazuta in actul notarial de partaj a unei mosteniri si nu stiu daca instanta o va considera o actiune personala obisnuita sau o actiune in partaj. Avand in vedere ca partajul a avut deja loc la notar ma gandesc ca nu se mai pune problema unui partaj judiciar decat in eventualitatea anularii actului notarial.

O sa cumpar doar timbru judiciar. Am inteles ca ce trece peste 10.000 RON se timbreaza cu timbru judiciar de 5 RON. Am sa iau un astfel de timbru, sper sa gasesc, am inteles ca mai sunt probleme in sensul asta.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
doru6, utilizator
Lasati sa va stabileasca instanta taxa de timru si tj si o platiti pana la I tr

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru judiciar somatie de plata m0nique m0nique Pentru inaintarea unui dosar (somatie de plata) la Tribunalul Giurgiu (domiciliul debitorului) unde trebuie achitata taxa de timbru judiciar, in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Costuri partaj judiciar aneste aneste Buna ziua, ma intereseaza sa aflu care sunt costurile asociate procesului de iesire din indiviziune. Cautand pe forum si pe Internet am gasit ... (vezi toată discuția)
Taxa proces partaj mancipri mancipri va rog sa imi spuneti care este taxa pentru un proces de partaj a 2 credite bancare facute in timpul casatoriei , pe care a ramas sa le plateasca sotul (vezi toată discuția)