avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare teren

Am achizitionat , anul acesta, un teren intravilan agricol pentru a construi o casa de locuit. Pentru a obtine autorizatia de construire mi s-a cerut sa fac PUZ. Prin acest PUZ trebuie ( ? ) sa cedez ( aproximativ 200mp ) o parte din teren pentru largirea drumului ( actualmente fiind drum de exploatare ).
Doresc sa stiu daca pot cere , legal, despagubire de la primarie. Are primaria drept sa-mi impuna sa cedez fara despagubire? Exista vreo lege in acest sens ?

Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:48, 2 Mai 2012
puz-ul nu-l face primaria?

apoi terenul e extravilan si, deci neconstruibil!!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
ContSters244210, utilizator
Nu neaparat.....de primarie.....Primaria este cea care prin PUZ poate schimba PUG ....Insa daca terenul este proprietate privata , PUZ ul se da in certificatul de urbanism, este in sarcina proprietarului sa il faca....multi apleleaza la serviciul urbanism din primarii....lesne de inteles de ce...;).....insa daca din PUZ reiese ca trebuie sa va retrageti ...acesta are putere de Regulament si trebuie respect at ca atare.
Se poate schimba categoria....;)
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
ContSters250994, utilizator
:D

pai si HCL..se da asa fara nimic?
PUZ sta la baza HCL

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare teren pentru puz fara despagubire de la primarie? tantrixuti tantrixuti Am achizitionat , anul acesta, un teren intravilan agricol pentru a construi o casa de locuit. Pentru a obtine autorizatia de construire mi s-a cerut sa ... (vezi toată discuția)
Teren 500m2 extravilan gard in gard cu intravilan = nu pot construi mariuss86 mariuss86 in anul 2009 am achizitionat un teren extravilan de 500 m patrati, aflat in imediata apropiere de limita intravilanului (gard in gard - vecinul e in intravilan ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in intravilan? Voicu Simona Voicu Simona Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am cumparat 2000 mp teren si nu stiu cum trebuie procedat trecerea acestuia din extravilan in ... (vezi toată discuția)