avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor in urma divortului

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: in situatia divortului cu copil minor( divort in curs), in cazul in care copilul este incredintat mamei, cum se poate proceda ca mama sa-si poata lua copilul cu ea, avand in vedere ca lucreaza in strainatate cu contract de munca si are resedinta acolo ?. Mai e nevoie ca tatal sa-si dea acceptul la notar pentru iesirea minorului din tara? . Ce se poate face daca tatal nu e de acord ca minorul sa paraseasca tara, cu toate ca e incredintat mamei prin hotarare judecatoreasca.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:55, 2 Mai 2012
Da, va cred, dar cum se va putea respecta "drepturile " tatalui privind relatia personala cu propriul copil. Drept ocrotit de disp. art.8 din CEDO. La cererea parintelui caruia nu i-a fost incredintat copilul minor, instantele interne au obligatia de ai asigura acestuia un program de vizita necesar relatiilor personale... Asa ca nu prea puteti lua copilul in strainatate, mai mult tatal poate solicita custodia comuna cu resedinta minorului la domiciliul sau...ATENTIE...la ce am aratat. (Cunosc unele cazuri, de genul aratat...):))
Sansele sa obtineti exercitarea autoritatii parintesti doar de catre dvs. sunt destul de mici. Daca se va dispune de catre instanta exercitarea autoritatii parintesti in comun, veti avea nevoie de acordul tatalui sau de acordul instantei, care sa inlocuiasca acordul tatalui.

Daca totusi, aveti noroc si primiti custodie unica, veti putea scoate copilul din tara fara acordul tatalui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil minor - unul din parinti doreste sa plece definitiv din tara.. andei_c andei_c Buna ziua, As dori si stiu si eu cum este legislatia romana in cazul unui copil minor cand unul din parinti doreste sa-l ia si sa-si stabileasca domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Minorul poate parasi tara fara acordul celuilalt parinte??? red_poppy red_poppy Buna ziua! Sora mea a fost casatorita cu un cetatean strain, in timpul casatorie s-a bascut si un copil, iar dupa 1 an de la nasterea copilului au ... (vezi toată discuția)
Parinte divortat,fara custodia copilului de 14 ani,probleme la emiterea primului buletin! Rough Rough Eu si sotia suntem divortati in regula,custodia copilului revenindu-i mamei exclusiv. Dupa scurta perioada ne-am reintregit familia,in concubinaj (de 8 ... (vezi toată discuția)