avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Primar si cenzor la composesorat - situatie de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Primar si cenzor la composesorat - situatie de incompabilitate?!

Functia de primar este incompatibila cu functia de cenzor la composesorat?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:18, 7 Mai 2012
nu, atata vreme ca nu e remunerat, pentru ca acel composesorat este asociatie non-profit. :)
Composesorat = formă de asociere în care proprietăţile sunt administrate împreună de persoane desemnate în urma votului majorităţii, fiecare membru păstrându-şi dreptul de proprietate asupra terenurilor.
Cred ca nu este non-profit atata timp cat realizeaza venituri din vanzarea lemnului exploatat .
da cine realizeaza, nene? composesoratul, in numele lui propriu, sau fiecarui membru care vinde lemn, ii revin banii ramasi in urma acoperirii cheltuielilor? :)
Composesoratul valorifica lemnul catre societati comerciale si persoane fizice, percepe taxe de pasunat pentru pasunile aflate in administrare . Daca se gospodareste bine, dupa acoperirea cheltuielilor, ma ramane si cu ceva bani( profit ), din care, o parte, in functie de dimensiunea terenului cu care participa in asociere este impartit intre asociati.
bon, si io ce spuneam mai sus? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public iojamaria iojamaria As dori sa stiu daca functia de cenzor al unei asociatii de crescatori de animale (nonprofit) este incompatibila cu cea de functionar public, conf. ... (vezi toată discuția)
Iluminat scara de bloc sandutudorache sandutudorache De curand am schimbat iluminatul pe scara.S-au montat lampi cu senzori , iar plata consumului nu se mai face pe nr de apartamente ci pe nr de persoane per ... (vezi toată discuția)
Referitor la „...determinarea starii de fapt fiscale...” la un composesorat. Ioan Viorel Tamas Ioan Viorel Tamas Referitor la „...determinarea starii de fapt fiscale...” a unei asociatii composesorale, raportat la faptul ca desfasura activitati exclusiv fara scop ... (vezi toată discuția)