avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit pentru venit online
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit pentru venit online

Primesc bani constant de la o firma online. Sunt curios daca trebuie sa platesc impozit pentru acest "venit", deoarece am citit pe diferite forumuri ca veniturile online nu trebuie neaparat declarate. As dori insa sa aud parerea unui avocat. Daca trebuie platit impozit, cum si unde trebuei sa ilplatesc?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nick3 , utilizator 20:28, 24 Februarie 2014
Toate veniturile realizate de persoanele fizice se impoziteaza, cu exceptia unor cazuri speciale prevazute de lege. Cazul Dvs. nu reprezinta derogare de la prevederi, asa ca este recomandabil sa depuneti declaratia 200, anual, la termenul precizat de Fisc, apoi veti primi decizia de impunere si veti plati impozitul aferent la trezoreria de care apartineti.
Parerea mea este insa ca mult mai corect ar fi daca v-ati inregistra cel putin ca PFA (eventual pe norma de venit), deoarece ati avea avantaj dublu: veti intra in deplina legalitate - ceea ce este calduros recomandabil -, dar usor se poate intampla ca impozitul anual sa fie mult mai mic, decat altfel.
Ceea ce cititi pe diferite forumuri nu totdeauna corespund realitatii, insa cred ca este absolut firesc sa existe obligatia de a declara veniturile altele decat salariile, etc.
Va urma foarte curand ca Fiscul sa ia la intrebari pe cei care vand si obtin venituri ascunse prin magazine online, urmand sa se aplice cota de impozit retroactiv.
Din partea mea, recomand tuturor sa intre in legalitate pana nu va fi prea tarziu.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
ContSters44758, utilizator
cam cat ar fi acest impozit "mult mai mic"?
Inainte de toate, apreciez ca incercati sa investigati posibilitatile de intra in legalitate.
Va explic in detaliu, insa am nevoie de cateva informatii. Din ce activitate obtineti veniturile respective si - anual - cam la ce suma se ridica acestea? Este esential si localitatea de domiciliu.
Daca considerati ca aceste detalii nu ar trebui facute publice, aveti posibilitatea sa-mi scrieti e-mail.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
ContSters44758, utilizator
veniturile vin de la un site care isi plateste utilzatorii ca acesti sa uplodeze fisiere pe serverele lor (fisiere cautate, care sa fie downlodate de alti oameni) (paid to upload). Venitul obtinut este de aproximativ $1000/luna, localitatea Timisoara.
Multumesc!
Va invit sa lecturati lista activitatilor pentru care legiuitorul permite impozitarea in baza unor norme de venit prestabilite. Pentru judetul Timis acestea se gasesc la [ link extern ] .
Dupa cum observ, activitatea desfasurata de Dvs. se incadreaza la punctul 119-1, pentru care in cazul mun. Timisoara norma de venit pe 2012 este de 10.000,-lei. Impozitul de 16% aplicat la aceasta norma ANUALA este de 1.600,-lei, deci, trimestrial, ar fi de plata 400,-lei.
Verificati daca va incadrati intr-una din situatiile prevazute la finalul listei de norme, daca da, inseamna ca veti avea reduceri.
Marele avantaj al impozitarii pe baza normei de venit este ca nu va trebui sa conduceti evidenta contabila si puteti avea venituri net superioare fata de norma, diferenta neimpozitandu-se! Cu alte cuvinte, daca veniturile Dvs. anuale nu ating 10.000,-lei sau daca de exemplu acestea ajung la 100.000,-lei, impozitul va fi acelasi.
Ar mai fi cateva amanunte "tehnice" cu care nu doresc sa va mai plictisesc acum.
Insa, daca considerati ca veti avea suficiente cheltuieli DEDUCTIBILE, adica permise la diminuarea bazei de impozitare, atunci aveti posibilitatea sa optati pentru impozitarea in sistem REAL, ceea ce presupune conducerea evidentei contabile in partida simpla. Insa nu as crede ca ati avea suficiente cheltuieli astfel incat sa reusiti sa scoateti un impozit mai bun decat cel calculat la norma de venit.
Daca mai aveti neclaritati, intrebati.
Numai bine.

Alte discuții în legătură

Impozitare pe norma de venit si cod caen pentru pfa cu servicii in it? oricami_arh oricami_arh buna ziua, dupa ce am citit o gramada de forumuri, tot nu m-am lamurit, ba chiar am mai multe intrebari: 1. de ce le convine unor PFA cu cod caen 6202 sa ... (vezi toată discuția)
Pfa si srl ContSters87904 ContSters87904 Ce avantaje si dezvantaje prezinta un SRL si un PFA? (vezi toată discuția)
Impozit pe câștigurile din pariuri sportive online horatyus horatyus Bună ziua, Sunt nou pe acest forum și nu știu dacă acest subiect a mai fost discutat sau nu și prin urmare am să rog pe cineva să îmi ... (vezi toată discuția)